Ιστορία

Ο Ιωάννης Γρηγορίου το 1961 ίδρυσε το πρώτο πανεπιστημιακό κολλέγιο στην Κύπρο, με την ονομασία Cyprus College, με το στόχο να παρέχει στους φοιτητές ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών που συνδυάζουν ακαδημαϊκή και πρακτική γνώση. Το Κολέγιο μετεξελίχτηκε σε Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2007, μετά από αλλαγή στη νομοθεσία ώστε να επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Κύπρο. Όλα τα προπτυχιακά (Bachelor), μεταπτυχιακά (Master’s) και διδακτορικά (PhD) προγράμματα έχουν εγκριθεί από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) και αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο.

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου λειτουργούν πέντε σχολές: η Σχολή Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, η Σχολή Θετικών Επιστημών, η Νομική Σχολή και η Ιατρική Σχολή. Επιπρόσθετα, λειτουργεί Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στον Διεθνή Πανεπιστημιακό Οργανισμό Laureate International Universities, ένα παγκόσμιο δίκτυο πανεπιστημίων, με έδρα τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, το οποίο ιδρύθηκε το 1998. Με τη συμμετοχή πάνω από 70 διαπιστευμένων Πανεπιστημίων σε 25 χώρες σε όλη την Βόρεια και Νότια Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Αφρική, και Μέση Ανατολή, το δίκτυο περιλαμβάνει πάνω από 70,000 προσωπικό και 1,000,000 φοιτητές παγκοσμίως.

Σχετικά Αρχεία