Ανάμεσα στους κορυφαίους της Νευρο-Ογκολογίας η Δρ. Μ. Θεοδώρου του Πανεπιστημίου μας

Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Νεύρο-Ογκολογίας (2018-2020) εξελέγη η Δρ Μαριλένα Θεοδώρου, Λέκτορας Ακτινοθεραπευτικής & Ακτινολογικής Ογκολογίας του Τμήματος Επιστημών Υγείας, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο Συμβούλιο συμμετέχουν άλλοι 7 κορυφαίοι Ευρωπαίοι επιστήμονες στον τομέα της Νευρο-Ογκολογίας από 70 χώρες μέλη και η εκλογή της αποτελεί αναμφισβήτητα, τιμητική διάκριση και αναγνώριση για το έργο της. Παράλληλα, η επιτυχία της αντανακλά στον ιατρικό κόσμο της Κύπρου και στην ακαδημαϊκή κοινότητα του τόπου.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νευρο-Ογκολογίας είναι ο φορέας έκδοσης των κατευθυντήριων γραμμών για τις θεραπευτικές μεθόδους καταπολέμησης των όγκων του κεντρικού νευρικού συστήματος. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η προώθηση της έρευνας στον τομέα της νεύρο-ογκολογίας για την καταπολέμηση του καρκίνου. Η Δρ. Μαριλένα Θεοδώρου είναι ειδικός στους όγκους στον εγκέφαλο, στις μεταστάσεις όγκων στον εγκέφαλο και στον παιδικό καρκίνο. Γεννήθηκε στην Κύπρο και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, Γερμανία. Έκανε την ειδίκευσή της και εργάστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Κlinikum Rechts der Isar, του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου. Έχει υπό-ειδικότητα στην ακτινοχειρουργική και στερεοτακτική ακτινοβολία.  Πέραν των ακαδημαϊκών της καθηκόντων προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου από το 2015.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Παναγιώτης Παπαγεώργης δήλωσε: «Θα ήθελα προσωπικά αλλά και εκ μέρους της Σχολής να συγχαρώ θερμά την Δρ. Μαριλένα Θεοδώρου και να της ευχηθώ ολόψυχα ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες».

Η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νεύρο-Ογκολογίας φιλοξενεί και μια χαρακτηριστική αναφορά του οράματός της για το μέλλον: «Το όνειρό της: κάθε παιδί-ασθενής στην Ευρώπη να έχει τις ίδιες ευκαιρίες και να τυγχάνει της ίδιας θεραπείας με ένα ασθενή σε κορυφαία κέντρα της Ευρώπης.».

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα