Αφιερώστε χρόνο να παίξετε με το παιδί σας

Οι «Ομάδες Παιχνιδιού για Γονείς και Παιδιά» αποτελούνται από ένα σύνολο μαμάδων, μπαμπάδων και των παιδιών τους, οι οποίοι έρχονται σε επαφή εβδομαδιαίως, αλληλοεπιδρώντας και διασκεδάζοντας. Στα πρώτα τρία χρόνια, τα παιδιά αναπτύσσουν με ταχύτατους ρυθμούς τις τρεις θεμελιώδεις ικανότητες του ανθρώπινου είδους: περπατούν στα δυο πόδια, μαθαίνουν να μιλούν και χτίζουν την προσωπικότητά τους. Σε μια προσπάθεια αντιστάθμισης της καθημερινότητας με τους ταχείς ρυθμούς διαβίωσης, οι Ομάδες που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου επιχειρούν να υποστηρίξουν τους γονείς στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος για τα παιδιά τους. Μέσω της ενεργού συμμετοχής με τα παιδιά τους, είτε μέσω του παιχνιδιού είτε μέσω των δομημένων δραστηριοτήτων που προσφέρονται από τους επαγγελματίες, οι γονείς εμβαθύνουν τη διαισθητική τους γνώση και ανακαλύπτουν νέους τρόπους να συνυπάρχουν και να αγαπούν τα παιδιά τους.

 

Οι γονείς μαθαίνουν τρόπους να βοηθούν τα παιδιά τους να γίνουν ανεξάρτητα και συγχρόνως να μετατρέπονται σε «ασφαλή βάση» στην οποία το παιδί μπορεί να “επιστρέψει” και να στηριχθεί οποιαδήποτε στιγμή. Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στην εκμάθηση τρόπων υποστήριξης των παιδιών στα διάφορα ενδιαφέροντά τους και την κινητική τους έκφραση. Πώς ενθαρρύνονται οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και πώς καλλιεργείται η ικανότητα των παιδιών να αντεπεξέρχονται των δυσκολιών; Αρκετά από τα αναπάντητα ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς σήμερα, εξερευνούνται σε ένα πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού. Αντί της υιοθέτησης επιπρόσθετων γονικών κανόνων, οι γονείς υποστηρίζονται στη θεμελίωση ενός αληθινού πνεύματος αξιών μέσω της επαρκέστερης συνειδητοποίησης των ευθυνών που έχουν έναντι των παιδιών τους. 

  

Οι «Ομάδες Παιχνιδιού για Γονείς και Παιδιά» θα πραγματοποιηθούν στην πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ως Κοινωνική Προσφορά, συνεπώς οι συμμετέχοντες δεν θα χρεωθούν. Δέκα γονείς / παιδιά (ηλικίας 18 μηνών - έως 2 ετών) θα συμμετάσχουν σε 5 εβδομαδιαίες Ομάδες Παιχνιδιού (την 1η, 8η, 15η, 22η και 29η Νοέμβριου και ώρες 3:30 με 5:00μμ) με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια  Ψυχολογίας Μόνικα Σιακού. Για εξασφάλιση θέσης στις Ομάδες Παιχνιδιού, καλέστε το 99162529 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info