Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα προεδρεύσει της Ημερίδας Ποινικού Δικαίου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου θα προεδρεύσει της Ημερίδας Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας που έχει διοργανώσει η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η κ. Δημητρίου -Βασιλοπούλου θα αναπτύξει το θέμα: Οικογένεια: Σχέσεις Γονιών και Παιδιών.

 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12 Μαίου από τις 09:30 – 17:15 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου. Πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά και έχει πλέον καταστεί θεσμός ανάμεσα στον Ακαδημαϊκό και Νομικό Κόσμο της Κύπρου και της Ελλάδας.

 

Στο συνέδριο θα συμμετέχει και ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου κ. Κώστας Κληρίδης, ο οποίος θα αναπτύξει ως Πρώτος Εισηγητής το θέμα:  Ο Ρόλος και οι Εξουσίες του Γενικού Εισαγγελέα στην Κυπριακή Δημοκρατία αναφορικά με τις ποινικές υποθέσεις.

 

Επίσης, θα συμμετέχουν οκτώ Πρωτοβάθμιοι Καθηγητές από την Ελλάδα: από τη Νομική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι Καθηγητές Λάμπρος Μαργαρίτης, Μαρία Καϊάφα Γμπάντι, Αδάμ Παπαδαμάκης και Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου.  Από τη Νομική Σχολή Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης οι Καθηγητές Στέφανος Παύλου και Άγγελος Κωνσταντινίδης και από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Καθηγητής Λεωνίδας Κοτσαλής. Επίσης, θα ομιλήσει και ο Γεώργιος Σταματογιάννης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς. Ομιλητής από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα είναι ο Καθηγητής Χρήστος Σατλάνης ο οποίος συντονίζει την Ημερίδα.

 

Ο Καθηγητής Σατλάνης έχει ήδη εξάρει τη συμμετοχή του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου, που κατέχει ένα υπέρτατο πολιτειακό αξίωμα, επισημαίνει και εξαίρει την παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου, καθώς και κορυφαίων εκπροσώπων των Ελλαδικών Νομικών Σχολών. Όπως ανέφερε: «η παρουσία Τους στην Ημερίδα σηματοδοτεί προς πάσα κατεύθυνση τον σεβασμό, την αναγνώριση και την απόλυτη ισοτιμία που απονέμουν οι Νομικοί κύκλοι της Ελλάδας στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε σχέση με τις τρεις Ελλαδικές Νομικές Σχολές». 

Αξίζει και ενδείκνυται να προσέλθει στην Ημερίδα κάθε Νομικός της Κύπρου, δεδομένης και της ελεύθερης και δωρεάν εισόδου καθενός Πολίτη.

 

Δείτε την Ημερίδα ζωντανά

 

 

Related Documents

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info