Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας Κύπρου

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας 2016 ανοίγει φέτος στην Κύπρο με την εκδήλωση Disrupt Cyprus: Ideas Forward, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, από τις 18:00 το απόγευμα, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν κορυφαίοι διεθνείς ομιλητές, αναγνωρισμένοι επιχειρηματίες και επενδυτές οι οποίοι θα μιλήσουν για πρακτικά επιχειρηματικά θέματα με στόχο να καθοδηγήσουν με παραδείγματα, να εμπνεύσουν με καλές πρακτικές και να συμβάλουν στη διάδοση μίας επιχειρηματικής κουλτούρας που αναδεικνύει και επιβραβεύει τη δημιουργία, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

 

Θα μιλήσουν ο κ. Κωνσταντίνος ΠΕΤΡΙΔΗΣ, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, η A.E. Kathleen DOHERTY, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Jonathan ORTMANS, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Επιχειρηματικότητας, ο κ. Peter NATHANIAL μέλος του Διεθνούς Επιχειρηματικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κ. Shelly PORGES, μέλος του National Finance CouncilHillary for America και συν-ιδρύτρια της οργάνωσης Entrepreneurs for Hillary και ο κ. Andrew TINNEY, Οικονομικός Διευθυντής της WARGAMING.

 

Θα συμμετέχουν επίσης o Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κώστας ΓΟΥΛΙΑΜΟΣ, ο Πρόεδρος του ΟΝΕΚ, κ. Παναγιώτης ΣΕΝΤΟΝΑΣ, ο Διευθυντής Corporate and Commercial Marketing and Insurance της Ελληνικής Τράπεζας, κ. Φοίβος ΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ο Προέδρος της KPMG Cyprus κ. Άγγελος ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ και η κ. Σταυριάνα ΚΟΦΤΕΡΟΣ από τη Startup Cyprus.

 

Την εκδήλωση θα ανοίξουν ο ιδρυτής του διοργανωτή, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Industry DisruptorsGame Changers (ID-GC), κ. Μιχάλης ΣΤΑΓΚΟΣ και ο ιδρυτής της way out communications, και εκπρόσωπος των ID-GC Κύπρο, κ. Γιάννης ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ.

 

Στο πλαίσιο του Disrupt Cyprus: Ideas Forward θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του επιχειρηματικού διαγωνισμού Disrupt Cyprus Cup, κατά τον οποίο οι φιναλίστ startups θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους ζωντανά σε πενταμελή κριτική επιτροπή και στο κοινό, με στόχο να διεκδικήσουν έπαθλα συνολικής αξίας 40.000€ που περιλαμβάνουν:

  • Xρηματικό έπαθλο (μετρητά) 8.000€ με την ευγενική υποστήριξη του ΟΠΑΠ Κύπρου.
  • Μία συμμέτοχή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας και στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού Future Agro Challenge που θα γίνει στο Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική, με έπαθλα αξίας 2.000.000$, με την ευγενική υποστήριξη του ΟΠΑΠ Κύπρου.
  • Δύο συμμετοχές α) στο μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο για startups, Launch Festival και β) στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού Clean Tech Open, Global Ideas Competition με έπαθλα αξίας 5.000.000$, που θα γίνουν στο Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ, με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο.
  • Σαράντα (40) ώρες premium συμβουλευτικής υποστήριξης σε οικονομικά, λογιστικά και νομικά θέματα επιχειρήσεων, ευγενική προσφορά της KPMG Cyprus.
  • Υπηρεσίες digital marketing, αξίας €10.000, ευγενική προσφορά της Digital Tree.
  • Μία υποτροφία σε εντατικό πρόγραμμα επιταχυντή ιδεών, ευγενική προσφορά που Founder Institute Cyprus Chapter.
  • Ευκαιρία παρουσίασης επιχειρηματικού σχεδίου (pitching) σε εγχώριους επενδυτές, ευγενική προσφορά της Cyban.

 

Στην εκδήλωση θα κληρωθεί για το κοινό ένα τριήμερο ταξίδι στην Κοπεγχάγη, για έναν τυχερό που θα παρακολουθήσει τον τελικό του φημισμένου διαγωνισμού για startups που δραστηριοποιούνται στη δημιουργική βιομηχανία, Creative Business Cup.

 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης Disrupt Cyprus: Ideas Forward θα πραγματοποιηθεί η κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης Mind the Gap II, με αντικείμενο την παραγωγή προτάσεων πολιτικής για την ανάπτυξη του Κυπριακού νεοφυούς επιχειρηματικού οικοσυστήματος, με τη συμμέτοχή δώδεκα εκπροσώπων από την Ελληνοκυπριακή και την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα.

 

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας συνδιοργανώνονται από τους Industry DisruptorsGame Changers (ID-GC), τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, τη Startup Cyprus και τη way out communications, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτείων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Χορηγοί είναι η Ελληνική Τράπεζα, ο ΟΠΑΠ Κύπρου και η KPMG Cyprus. Συνεργάτες είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Vassos Eliades Ltd, η KEMANES print shop, η MSCOMM, το Founder Institute Cyprus Chapter, η Junior Achievement Cyprus, η Cypriot Enterprise Link, η Cyban, η Capital Impact, η IDEA, η CYRIC, το LSE Alumni Association Cyprus,  η Digital Tree e-publications και η Impossible Works.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Capital Today και το sigmalivetv.

Για πληροφορίες και ηλεκτρονική εγγραφή στο Disrupt Cyprus: Ideas Forward

 

Για συμμετοχή στον διαγωνισμό Disrupt Cyprus Cup κάντε κλικ εδώ.

 

Related Documents