Ημερίδα Ποινικού Δικαίου

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου θα προεδρεύσει της Ημερίδας Ποινικού Δικαίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου θα προεδρεύσει της Ημερίδας Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας που διοργανώνει η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η κ. Δημητρίου -Βασιλοπούλου θα αναπτύξει το θέμα: Συστημική κακοποίηση ανήλικων θυμάτων.

 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Μαρτίου από τις 10:30 – 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του πανεπιστημίου. Πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά και έχει πλέον καταστεί θεσμός ανάμεσα στον ακαδημαϊκό και νομικό κόσμο της Κύπρου και της Ελλάδας.

 

Στο συνέδριο θα μετέχουν πέντε πρωτοβάθμιοι καθηγητές από την Ελλάδα: από τη Νομική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι Καθηγητές Λάμπρος Μαργαρίτης, Αδάμ Παπαδαμάκης και Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, από τη Νομική Σχολή Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης οι Καθηγητές Θεοχάρης Δαλακούρας και Στέφανος Παύλου. Από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οι επ. Καθηγητές Αλέξανδρος Δημάκης και Αριστομένης Τζαννετής. Από το Ανώτατο Δικαστήριο Κύπρου θα μιλήσει ο δικαστής Μιχάλης Χριστοδούλου. Ομιλητές από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα είναι ο διατελέσας Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Καθηγητής Ιάκωβος Φαρσεδάκης και ο Καθηγητής Χρήστος Σατλάνης ο οποίος συντονίζει την Ημερίδα.

 

Ο καθηγητής Σατλάνης επισημαίνει και εξαίρει την παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου, καθώς και κορυφαίων εκπροσώπων των ελλαδικών Νομικών Σχολών. Όπως ανέφερε: «η παρουσία τους στην Ημερίδα σηματοδοτεί προς πάσα κατεύθυνση τον σεβασμό, την αναγνώριση και την απόλυτη ισοτιμία που απονέμουν οι Νομικοί κύκλοι της Ελλάδας, στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου». 

 

Αξίζει και ενδείκνυται να προσέλθει στην Ημερίδα κάθε Νομικός της Κύπρου δεδομένης και της ελεύθερης και δωρεάν εισόδου καθενός πολίτη.

Related Documents