Θέλεις Καριέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση?

Θέλεις Καριέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση?

Το Κέντρο Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής στην Κύπρο διοργάνωσαν διάλεξη με θέμα : “Θέλεις Καριέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση?”. Πάνω από 150 φοιτητές παρακολούθησαν την παρουσίαση.

Ο ομιλητής, κ. Μιχάλης Στυλιανού, Πολιτικός αναλυτής παρουσίασε τις ευκαιρίες καριέρας που προσφέρονται στα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα και επεξήγησε τους τύπους εργασίας: Μόνιμες Θέσεις, Θέσεις Σύμβασης, Θέσεις Απόσπασής, Θέσεις Μαθητευόμενων. Ο κ. Στυλιανού αναφέρθηκε στα πολλαπλά πλεονεκτήματα που έχει ένας νέος επαγγελματίας στην Ευρώπη, όπως η συνεχείς και δωρεάν εκπαίδευση, η εργασιακή κινητικότητα, η μισθοδοσία και το πακέτο ωφελημάτων. 

Ο κ. Στυλιανού υπέδειξε την διαδικασία υποβολής αιτήσεων, όπως επίσης μοιράστηκε βίντεο από στιγμιότυπα  πραγματικής επιλογής υποψηφίων.  Στη συνέχεια ακολούθησε πιλοτικός διαγωνισμός αξιολόγησης έτσι ώστε να βιώσουν οι φοιτητές τη διαδικασία και τη δομή της εξέτασης.

Οι δυο φοιτητές με την ψηλότερη βαθμολογία οι οποίοι και κέρδισαν δυο εισιτήρια και δωρεάν διαμονή στις Βρυξέλες είναι οι:

  1. Αλέξανδρος Ντάλλας
  2. Rami Drevhed

Οι φοιτητές επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στην όλη εκδήλωση.