Τελετή αποφοίτησης υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού

Στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ η Τελετή Αποφοίτησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατά την τελετή, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, απονεμήθηκαν 656 πτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι σπουδών. Παράλληλα με τους τίτλους σπουδών, δόθηκαν και βραβεία σε άριστους φοιτητές αλλά και πρωτεύσαντες αποφοίτους κάθε Σχολής.

 

Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε «στην αξιόλογη, ποιοτική και ανοδική πορεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα, δυναμικά και πρωτοποριακά ακαδημαϊκά ιδρύματα στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης». Το πανεπιστήμιο, είπε ο Υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης που διανύει πλέον «την 2η δεκαετία της ζωής του, έχει πετύχει να καθιερωθεί στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανταποκρινόμενο στις προσδοκίες της Πολιτείας και συμβάλλοντας τα μέγιστα στη δημιουργία της Κοινωνίας της Γνώσης». «Πέραν αυτών, το Πανεπιστήμιο είναι προσανατολισμένο στην ακαδημαϊκή και ερευνητική αριστεία, μέσα από τη συμμετοχή του σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό μάλιστα για τη χώρα μας να συμμετέχουν ακαδημαϊκοί σε ερευνητικές κοινοπραξίες με διεθνούς εμβέλειας πανεπιστήμια» ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

 

Ο Πρύτανης Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος εστίασε την ομιλία του στην ανάπτυξη κουλτούρας και στρατηγικής για την Καινοτομία & Απασχολησιμότητα που έχει αναπτύξει και επενδύσει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρο. «Αυτό είναι και το κλειδί της μεγάλης επιτυχίας μας» είπε σε ένα σημείο της ομιλίας του ο Πρύτανης και συνέχισε τονίζοντας ότι «αυτή η επιτυχία αποτυπώνεται στις διεθνείς και ευρωπαϊκές κατατάξεις πανεπιστημίων, όπου το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατέχει πλέον από τους υψηλότερους δείκτες καινοτομίας και απασχολησιµότητας σε όλη την περιφέρεια». Ειδικότερα, ο Πρύτανης Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, ανέφερε πως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε πρόσφατα 5 αστέρια στην απασχολησιμότητα – τα μόνα που διαθέτει πανεπιστήμιο της Κύπρου σε αυτό τον τομέα – από τον διεθνή οργανισμό QS TOP UNIVERSITIES.

 

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info