Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει στην Εθνική Στρατηγική κατά της Σχολικής Βίας

Επίσημη, πλέον, η συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για θέματα καταπολέμησης της σχολικής βίας. Το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Συμπεριφοράς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα συνεργάζεται με την «Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης» και το «Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο».

Επιπλέον, η Προέδρος του Τμήματος Κοινωνικών Επιστήμων και Επιστήμων Συμπεριφοράς, αν. Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Μόνικα Σιακού υπέγραψε συμφωνία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την υλοποίηση ενός ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Μέτρηση και προσδιορισμός των τύπων της σχολικής βίας και της σχέσης που έχουν με το φύλο». Τα αποτελέσματα θα συμβάλουν στη δημιουργία και την υποστήριξη  «Εθνικής Στρατηγική κατά της Σχολικής Βίας»  της οποίας ο σχεδιασμός έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 17/03/17.

Η Δρ. Σιακού είναι εγγεγραμμένη Εκπαιδευτική Ψυχολόγος.  Το ερευνητικό της πεδίο συμπεριλαμβάνει τον σχολικό εκφοβισμό,  και τον ρόλο του παιχνιδιού στην παιδική ανάπτυξη.  Το 2011 σχεδίασε  το Πρόγραμμα “Beat Bullying” (του οργανισμού Hope for Children UNCRC Policy Centre) μέσα από το οποίο έχει προσφέρει δράσεις και εκπαιδεύσεις σε μαθητές, γονείς και διδακτικό προσωπικό Παγκύπρια. 

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info