Το Πανεπιστήμιο μας στο SKG Bridges Festival στη Θεσσαλονίκη

Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Πολιτισμού για νέους, με άρωμα… ευρωπαϊκού Νότου, διοργανώθηκε στους δημόσιους χώρους της Θεσσαλονίκης όπου έδωσαν ραντεβού η μουσική, το θέατρο, ο χορός, η φωτογραφία και το performance. To project SKG Bridges Festival – το μεγαλύτερο πάρτι πολιτισμού τον Μάιο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – διοργάνωσε το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Στο project συμμετείχαν φοιτητές και απόφοιτοι του Μουσικού Κλάδου Σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ομάδες σπουδαστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, φοιτητές της κατεύθυνσης Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ, φοιτητές του Τμήματος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος,  καθώς και σπουδαστές της Μουσικής Σχολής Davorin Jenko της Σερβίας.   Την 20-μελή αποστολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου συνόδευαν οι διδάσκοντες Μαρία Αντωνίου-Χειμωνίδου και Τιμόθεος Στυλιανίδης, καθώς και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μουσικής Παιδαγωγικής και Σαξοφώνου, Δρ. Γιάννης Μυράλης ο οποίος είχε την γενική ευθύνη της αποστολής.

Τα μέλη της αποστολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχαν σε σύνολα παραδοσιακής Κυπριακής μουσικής, μπλουζ και ροκ μουσικής, ποικίλα σύνολα μουσικής δωματίου, κουαρτέτο και ορχήστρα σαξοφώνων και ομάδα πνευστών. Επίσης, παρουσίασαν και πρωτότυπη σύνθεση χορευτικής μουσικής των Βασίλη Βασιλείου και Αντώνη Πολυβίου. Όλα τα μουσικά σύνολα παρουσιάστηκαν στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις πλατείες Νεάπολης και Κορδελιού, καθώς και στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο λιμάνι.

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info