Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου μας εκπροσωπεί την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Βραδιά Λογοτεχνίας.

Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος εκπροσωπεί την Κύπρο, με την ιδιότητα του συγγραφέα, σε πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για τη λογοτεχνία, στην Ολλανδία. Πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Βραδιά Λογοτεχνίας (European Literature Night), ένα πολιτιστικό δρώμενο το οποίο αποτελεί και την μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση του Οργανισμού Εθνικών Ινστιτούτων Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUNIC). Στον συγκεκριμένο Οργανισμό συμμετέχουν 36 εθνικά Ινστιτούτα και Υπουργεία τα οποία είναι αρμόδια για τις πολιτιστικές σχέσεις και την πολιτιστική διπλωματία της Ευρώπης. Η Κύπρος συμμετέχει από το 2015, στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού στόχου της πολιτιστικής εξωστρέφειας.

Η εκδήλωση – σύμφωνα με τον οργανισμό EUNIC – «...περιλαμβάνει αναγνώσεις ορισμένων από τους καλύτερους σύγχρονους συγγραφείς της Ευρώπης». Οι αναγνώσεις – με κεντρικό θέμα τον «χρόνο» – πραγματοποιούνται τόσο στην πόλη Leeuwarden (στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης) στις 15 Μαΐου και ακολούθως στον πανευρωπαϊκό θεσμό Ευρωπαϊκή Βραδιά Λογοτεχνίας στο Άμστερνταμ, στις 16 Μαΐου. Τα κείμενα των συγγραφέων θα μεταφραστούν στα ολλανδικά και θα δημοσιευθούν σε ακαδημαϊκό λογοτεχνικό περιοδικό.

Ο ποιητής Κώστας Γουλιάμος ανήκει στη λογοτεχνική γενιά, που παράλληλα με την ποίηση, έχει επιδοθεί με δημιουργικό πάθος στον δοκιμιακό λόγο της Επιστήμης, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Όπως δήλωσε «ευχαριστώ από καρδιάς τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και το Υπουργείο Εξωτερικών για την εμπιστοσύνη τους, καθότι με δική τους εισήγηση στο EUNIC, συμμετέχω αυτή τη χρονιά σε αυτή τη σημαντική ευρωπαϊκή δράση πολιτισμού».

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info