Επιλογή Σελίδας
Εγκαίνια του Microsoft Innovation Center
Posted: July 25, 2019

Ένα έργο τεράστιας σημασίας για την ανάπτυξη της καινοτομίας, της έρευνας και της τεχνολογίας –το Microsoft Innovation Center (MIC) – εγκαινιάστηκε στις 23 Ιουνίου από τον Υπουργό Εμπορίου, Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριο Δημητριάδη, εκ μέρους του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Με ένα ιστορικό επιτυχίας σε πολλές χώρες παγκοσμίως, το MIC έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει νέες προοπτικές απασχόλησης και να ενθαρρύνει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο.

Το Κέντρο Καινοτομίας Microsoft είναι μια συνεργασία μεταξύ της Microsoft Κύπρου και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με έδρα το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πρόκειται για εγκαταστάσεις με κορυφαίες τεχνολογίες, όπου εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες του κλάδου της τεχνολογίας θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε θέματα έρευνας, τεχνολογίας, και ανάπτυξης λογισμικών προάγοντας την ανάπτυξη και βοηθώντας στη βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας μέσω δεξιοτήτων, επαγγελματικής κατάρτισης, συνεργασιών και της καινοτομίας.

Αυτή η συνεργασία της Microsoft με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τη Laureate δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τους φοιτητές, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την οικονομία και την κοινωνία στο σύνολο της. Η Laureate International Universities, στην οποία ανήκει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου,  είναι ο μεγαλύτερος Διεθνής Πανεπιστημιακός Οργανισμός στο κόσμο, ο οποίος αποτελείται από 80 πανεπιστήμια που λειτουργούν σε 30 χώρες με σύνολο 1,000,000 φοιτητών.

Το όραμα της δημιουργίας του Microsoft Innovation Center στην Κύπρο στηρίζουν μερικοί από τους μεγαλύτερους οργανισμούς της χώρας μας όπως: Bernhard Schulte Shipmanagement, CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και CNP CYPRIALIFE, μέλη του Ομίλου CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS, Cyta, Exxon Mobil, EY Cyprus,  Gnomi Communication Consultants, Headcandy, IN Business magazine, Laureate International Universities, Logicom Solutions και NetU.