Επιλογή Σελίδας

Γεφύρωση του Επαγγελματικού Χάσματος για Πρόσφυγες και Αιτητές Ασύλου στο Πανεπιστήμιο μας

Posted: February 19, 2020

Εκδήλωση που φέρει τον τίτλο “Bridging Occupational Gaps” διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει πρόσφυγες και αιτητές ασύλου σε επαφή μεταξύ τους για ανταλλαγή πληροφοριών, δημιουργία δικτύων και αλληλοβοήθεια. Η εκδήλωση επίσης στοχεύει να λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης της τοπικής κοινωνίας με τους ανθρώπους αυτούς που έχουν βίαια εκδιωχθεί από τη γενέτειρά τους. Φορείς της τοπικής κοινωνίας και εκπρόσωποι οργανισμών και υπουργείων που ασχολούνται με τους πρόσφυγες και αιτητές ασύλου θα συναντηθούν με στόχο την διεξαγωγή διαλόγου για καλύτερη συνεργασία αλλά και την παροχή πληροφοριών πάνω σε τέσσερις θεματικές ενότητες: α) εργασία, β) στέγαση, γ) πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα και δ) υγεία και αποκατάσταση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου από τις 11:00 – 14:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επιπλέον φοιτητές Εργοθεραπείας, Ακαδημαϊκοί και διοικητικοί λειτουργοί του πανεπιστημίου, όσοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα Εργοθεραπείας, δυνητικοί εργοδότες, εταίροι και συνεργάτες.

Η εκδήλωση συγχρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες – Κύπρου (UNHCR Cyprus) στο πλαίσιο συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Την εκδήλωση στηρίζουν το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, η οργάνωση Help/Refugees/Work, καθώς και το HFCHope For Children” και το Cyprus Refugee Council.   

Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η Δρ. Παυλίνα Ψυχούλη, Εργοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη Προγράμματος Εργοθεραπείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.