Επιλογή Σελίδας

Διαδικτυακή συνάντηση του ΙδΕΚ με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου επιβεβαιώνει συνεργασία για Έρευνα και Καινοτομία

Posted: December 3, 2020

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους για συνεργασία για την ανάπτυξη της Έρευνας και Καινοτομίας στην Κύπρο σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά .

 

Στην συνάντηση παρέστη μεγάλο μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου που αποτελείτο από το Πρυτανικό Συμβούλιο, την Επιτροπή Έρευνας της Συγκλήτου και τους διευθυντές των ερευνητικών κέντρων του Πανεπιστημίου. Από τη πλευρά του ΙδΕΚ παρέστη ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα και Καινοτομία και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙδΕΚ Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ κύριος Θεόδωρος Λουκαΐδης.

 

Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Καθ. Ανδρέας Ευσταθίου παρέθεσε στοιχεία που καταδεικνύουν την ραγδαία ανάπτυξη της ερευνητικής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου τα τελευταία χρόνια, την εξασφάλιση εξωτερικής χρηματοδότησης από εγχώριές και Ευρωπαϊκές πηγές, τις δημοσιεύσεις σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά, την διασύνδεση με την βιομηχανία και την εμπορική αξιοποίηση της γνώσης που παράγεται στο Πανεπιστήμιο.

 

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος συνεχάρη το Πανεπιστήμιο για τις επιτυχίες του και τόνισε πώς η χώρα διαθέτει εξαιρετικό ερευνητικό προσωπικό που παράγει υψηλού επιπέδου γνώση, η οποία είναι σημαντικό να αξιοποιείται εμπορικά προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας του τόπου. Από πλευράς του, ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ κύριος Θεόδωρος Λουκαΐδης στις τοποθετήσεις του ανέλυσε τους στόχους του ΙδΕΚ για τα επόμενα χρόνια. ιδιαίτερα όσον αφορά τη νέα προγραμματική περίοδο.

 

Μετά από συζήτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου με την ηγεσία του ΙδΕΚ, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου ευχαρίστησε τον  Επικεφαλής Επιστήμονα και τον ΓΔ του ΙδΕΚ και συμφώνησαν στην ανάγκη για συνέχιση της συνεργασίας προς όφελος της έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο