Επιλογή Σελίδας

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μ. Σχοινάς στο Πανεπιστήμιο μας

Posted: May 25, 2020

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ειδική διαδυκτιακή ημερίδα.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τιμώντας και εκτιμώντας το σημαντικό έργο του κ. Μ. Σχοινά στον ευρωπαϊκό χώρο, διοργανώνει διαδυκτιακή ομιλία-συζήτηση, κατά την οποία ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αναπτύξει μέσω ειδικής-ανοικτής πλατφόρμας το θέμα «Μετά το τέλος της Πανδημικής Κρίσης: Προκλήσεις και Προοπτικές για την Ευρώπη».

Η Ευρώπη του μέλλοντος, οι προκλήσεις και προοπτικές –πολιτικές και οικονομικές- της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως κι ο ρόλος των πολιτών και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πρόκειται να αποτελέσουν τις βασικές πτυχές της ομιλίας του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Πρύτανης, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε πως «η παρουσία και ομιλία του Αντιπροέδρου της Ε.Ε κ. Μ. Σχοινά στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί ύψιστη τιμή αλλά και σημαντικό βήμα, ειδικής σημασίας, στο διάλογο που ανοίγει το πανεπιστήμιο με προσωπικότητες σε μια περίοδο ανασυγκρότησης της Ευρώπης με άξονα τις πολιτικές συνεκτικότητας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Ιουνίου και ώρα 18:00, με αφορμή αφενός την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους 2019-20 του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, αφετέρου την παρουσίαση της εμβληματικής πρωτοβουλίας της Ε.Ε που θα αναγγελθεί εντός του Ιουνίου ως «Σύμφωνο για το Ασυλο και τη Μετανάστευση».

Η ομιλία του Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Μ. Σχοινά θα είναι ανοικτή, ενώ προγραμματίζεται να έχει ως αποδέκτες τόσο τη φοιτητική, ακαδημαϊκή και διοικητική κοινότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, όσο και τους ευρύτερους επιχειρηματικούς, κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτικούς και επικοινωνιακούς κύκλους της Κύπρου.