Επιλογή Σελίδας

Συνέδριο για την Εκπαίδευση στις Φυλακές στο Πανεπιστήμιο μας

Posted: October 24, 2019

Συνέδριο του ευρωπαϊκού προγράμματος ELMIP: EMPOWERING LEARNING MODELS IΝ PRISON θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το πρόγραμμα EMIP συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δικαιοσύνη» (Justice) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συντονίζεται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εταίροι στο έργο είναι το Τμήμα Φυλακών, ο οργανισμός ΕΝΟΡΟΣ από Κύπρο και ο οργανισμός Ergoplan από Ελλάδα. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, από τις 11:00-15:30, στο αμφιθέατρο BETA.

Χαιρετισμό θα απευθύνει εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Γεωργίου Σαββίδη, ο κ. Άριστος Τσιάρτας επικεφαλής του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών κ. Άννα Αριστοτέλους και ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος.

Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι ο Καθηγητής Μάριος Βρυωνίδης, επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, με θέμα: «Εκπαίδευση σε κοινωνικά περιθωριοποιημένες ομάδες». Η Δρ. Όλγα Σολομώντος Κουντούρη, επιστημονική συνεργάτιδα έργου, θα μιλήσει με θέμα: «Φιλοσοφία και υλικό έργου». Ο Δρ. Παναγιώτης Σταυρινίδης, επ. Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, Πανεπιστημίου Κύπρου, θα αναπτύξει το θέμα: «Αλκοόλ και αντικοινωνική συμπεριφορά στην εφηβεία: ψυχοπαθολογικοί και ψυχοκοινωνικοί δείκτες». Τέλος η Δρ. Φωτεινή Μηλιώνη, Δρ. Νομικής και  Δ/ντρια της οργάνωσης Επάνοδος στην Αθήνα θα μιλήσει με θέμα: «Η συμβολής της Εκπαίδευσης στην κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισμένων».

Θα γίνει προβολή video clips με εμπειρίες από τους εκπαιδευτές και τους συμμετέχοντες στο έργο. Επίσης θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα της έρευνας σε δεσμοφύλακες και κρατούμενους. Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με επίδοση βεβαιώσεων παρακολούθησης του συνεδρίου.