Επιλογή Σελίδας

Φοιτητές

Εξερχόμενοι Φοιτητές για Σπουδές

Ο φοιτητής δύναται να συμμετάσχει κατά τη διάρκεια των σπουδών του (Πτυχίο, Μεταπτυχιακό, Διδακτορικό) στο πρόγραμμα Erasmus + από 3 έως 12 μήνες.

Αυτή η περίοδος στο εξωτερικό θα είναι πλήρως διαπιστευμένη στο πτυχίο του, μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων (ECTS).

Σημαντικά ενημερωτικά στοιχεία που αφορούν σε εξερχόμενους φοιτητές:

 1. Πρέπει να έχουν ολοκληρώσει 60 ECTS (1ο έτος) σπουδών προτού προβούν σε δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
 2. Πρέπει να έχουν GPA 2.3 και άνω.
 3. Ο προορισμός τους θα πρέπει να διαφέρει από τη χώρα στην οποία ζουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Κατά συνέπεια, η Κύπρος δεν πρέπει να θεωρείται ως προορισμός κινητικότητας.
 4. Λαμβάνουν επιδότηση από την ΕΕ ως συνεισφορά στις δαπάνες τους στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων ταξιδιού.
 5. Δεν πληρώνουν δίδακτρα στο πανεπιστήμιο υποδοχής.

 

Προθεσμίες Εγγραφής:

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Erasmus + θα πρέπει να υποβάλουν στο Γραφείο Erasmus:

 • το Έντυπο Αίτησης
 • το υπογεγραμμένο Συμβουλευτικό Έντυπο
 • το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Φύλλου Εργασίας, μέχρι τις:

 

15 Μαΐου, εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα κατά το Φθινοπωρινό Εξάμηνο ή για ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος.

15 Οκτωβρίου, εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα κατά το Εαρινό Εξάμηνο.

Μόνο τα σωστά υπογεγραμμένα έντυπα θα θεωρούνται επιλέξιμα. Οι προθεσμίες τηρούνται αυστηρά.

Βρες τη διαδικασία εδώ

 

Εισερχόμενοι Φοιτητές

Application Procedure

In order for you to be able to apply, your home institution must:

 • Have an active Erasmus+ Interinstitutional Agreement with the corresponding academic department at European University Cyprus.
 • Nominate you via email to erasmus@euc.ac.cymentioning of the following data for every student:
 • Erasmus University Code (ex. CY NICOSIA24)
 • Family name
 • First name
 • Gender
 • One valid email address
 • Program of Study at Home Institution
 • Period of Stay (1stsemester, 2nd semester, full academic year)
 • Duration of stay (in months)

 

Nomination emails and Applications documents must reach European University Cyprus by:

Fall Semester/Academic Year Spring Semester

Nomination Deadline: 30th June

Deadline for sending application material: 15th July

Nomination Deadline: 1st – 31st October

Deadline for sending application material: 30th November

Application Documents:

 • Application Form for Erasmus+ Incoming Students
 • A copy of the European Health Cart.
 • English Qualifications certificate.
 • Copy of the latest Transcript of Records in English.
 • Two copies of the Learning Agreement signed and stamped by the Home University
 • Copy of passport/identity card.
 • A passport size photograph

 

Confirmation of Acceptance

Once your application is approved, you will receive a signed copy of the Application Form confirming your stay at European University Cyprus via email.

Transcript of Records

At the end of the exchange study period at European University Cyprus, a transcript is available to students from the Registrars Department before, or soon after, they return to their home university. The transcript includes an explanation on the grading system European University Cyprus follows.

COVID-19 Πρωτόκολλο ασφαλείας για ταξιδιώτες

Παρακάτω θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες για τους ταξιδιώτες:

Κατηγορία Α (παρόμοια επιδημιολογία με Κύπρο): δεν απαιτείται εξέταση πριν από το ταξίδι από τις 20/6. Οι δειγματοληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κατά την άφιξη (χωρίς απομόνωση όμως) και οι τυχαία επιλεγμένοι ταξιδιώτες θα ειδοποιηθούν πριν από το ταξίδι τους.

Κατηγορία Β (υψηλότερος κίνδυνος σε σύγκριση με την Κύπρο): η εξέταση απαιτείται εντός 72 ωρών πριν από το ταξίδι (ή αν δεν είναι εφικτό, κατά την άφιξή τους στην Κύπρο με 24ωρη απομόνωση σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι να βγει το αποτέλεσμα).

Κατηγορία Γ (https://www.pio.gov.cy/coronavirus/press/5052020_6a.pdf): όλες οι άλλες χώρες, από τις οποίες επιτρέπεται η μετακίνηση υπό συγκεκριμένες συνθήκες. 

 

Μια συγκεκριμένη ομάδα έχει ανατεθεί από το Υπουργείο Υγείας για την παρακολούθηση της παγκόσμιας κατάστασης και την ανανέωση του καταλόγου με τις χώρες σε κάθε κατηγορία. Αυτή είναι μια δυναμική λίστα και μπορεί να αλλάξει ακόμη και σε καθημερινή βάση, ως εκ τούτου, όποιος σχεδιάζει να ταξιδέψει ενθαρρύνεται να παρακολουθεί στενά τις σχετικές ενημερώσεις που μπορεί να διαφέρουν από τις κατευθυντήριες γραμμές από την κυβέρνηση. 

 

 • Εγγραφείτε στο Cyprus flight pass (σύνδεσμος: https://cyprusflightpass.gov.cy/) πριν ταξιδέψετε στην Κύπρο. Παρακαλείσθε να παρουσιάσετε το ολοκληρωμένο έντυπο στο αεροδρόμιο. Η κάρτα πτήσης παρέχει στους επιβάτες τις απαραίτητες ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι τους.

Εξερχόμενοι Φοιτητές για Πρακτική Άσκηση  

Μέσω του προγράμματος Εράσμους και, πιο συγκεκριμένα, μέσω της συμμετοχής του φοιτητή σε μια περίοδο πρακτικής άσκησης Erasmus + για 2 έως 12 μήνες, προσφέρεται στον φοιτητή η δυνατότητα απόκτησης  πολύτιμης διεθνούς εργασιακής εμπειρίας.

Η περίοδος πρακτικής άσκησης μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των σπουδών ή κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους αποφοίτησης του φοιτητή.

Ο φοιτητής μπορεί να λάβει επιχορήγηση Erasmus για σπουδές ή / και κατάρτιση στο εξωτερικό συνολικής διάρκειας έως και 12 μηνών – κατ’ ανώτατο όριο – για κάθε κύκλο σπουδών (επίπεδα: Πτυχίο, Μεταπτυχιακό, Διδακτορικό)

Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης των πρόσφατων αποφοίτων  προσμετράται στο σύνολο των δώδεκα μηνών του κύκλου κατά τον οποίο υποβάλλουν αίτηση για την πρακτική άσκηση.

Σημαντικά Στοιχεία:

 • Ο υφιστάμενος φοιτητής πρέπει να έχει συμπληρώσει 60 ECTS (1ο έτος) σπουδών.
 • Ο υφιστάμενος φοιτητής πρέπει να έχει GPA 2.3 και άνω.
 • Προτεραιότητα χρηματοδότησης θα δοθεί στον υποψήφιο που υποβάλλει αίτηση για πρακτική άσκηση σε χώρα διαφορετική από τη χώρα καταγωγής του.

Ο πρόσφατος απόφοιτος:

 • Πρέπει να έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτήσεις που φέρει το πτυχίο του.
 • Πρέπει να έχει τακτοποιημένο τον λογαριασμό διδάκτρων του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 • Πρέπει να επιλέξει ως προορισμό κινητικότητάς του χώρα εκτός της χώρας προέλευσής του ώστε να λάβει τη σχετική χρηματοδότηση από το Erasmus +. Σε αντίθετη περίπτωση, ο φοιτητής θα θεωρηθεί ως συμμετέχων μηδενικής επιχορήγησης και δεν θα λάβει την Υποτροφία Erasmus +.

Πού πραγματοποιούνται οι περίοδοι πρακτικής άσκησης;

Οργανισμοί υποδοχής για πρακτική άσκηση μπορούν να είναι οποιοιδήποτε δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στην αγορά εργασίας, με εξαίρεση τους Οργανισμούς που διαχειρίζονται προγράμματα της ΕΕ (όπως οι Εθνικοί Φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) για την αποφυγή ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων ή / και διπλής χρηματοδότησης.

Τεχνικές απαιτήσεις

 • Η πρακτική άσκηση πρέπει να είναι πλήρους απασχόλησης (35 ώρες+ εβδομαδιαίως, μέγιστη περίοδος: 40 ώρες).
 • Ελάχιστη διάρκεια 2 μηνών.
 • Ο συμμετέχων πρέπει να έχει επαρκή ασφαλιστική κάλυψη.
 • Σε περίπτωση απόφοιτου αιτούντα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων πρέπει να ξεκινήσει πριν από την αποφοίτησή του.
 • Ο αιτών πρέπει να έχει συμφωνήσει για μια πρακτική άσκηση με μια εταιρεία ή έναν οργανισμό εκ των προτέρων.
 • Εάν η πρακτική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πτυχίου του υποψηφίου, θα πιστωθεί στο πτυχίο του υποψηφίου, μόνο με την έγκριση του ακαδημαϊκού του συμβούλου.

 

Προθεσμίες Εγγραφής:

Ο φοιτητής που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Erasmus + θα πρέπει να υποβάλει στο Γραφείο Erasmus:

 1. Το Έντυπο Αίτησης
 2. Το υπογεγραμμένο Συμβουλευτικό Έντυπο (σε περίπτωση που η περίοδος πρακτικής άσκησης είναι ενσωματωμένη στο πρόγραμμα σπουδών του φοιτητή).
 3. Το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Φύλλου Εργασίας, μέχρι τις:

5 Ιουλίου, αν ο φοιτητής ενδιαφέρεται για κινητικότητα πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια του Φθινοπωρινού εξαμήνου.

5 Νοεμβρίου, εάν ο φοιτητής ενδιαφέρεται για κινητικότητα πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια του Εαρινού εξαμήνου.

5 Απριλίου, αν ο φοιτητής ενδιαφέρεται για κινητικότητα κατά τη διάρκεια της Θερινής περιόδου.

Μόνο τα σωστά υπογεγραμμένα έντυπα θα θεωρούνται επιλέξιμα. Οι προθεσμίες τηρούνται αυστηρά.

 

Διαδικασίες αναγνώρισης

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέχει τα ακόλουθα έγγραφα για να διασφαλίσει την πλήρη αναγνώριση και ίση μεταχείριση των εισερχομένων / εξερχόμενων φοιτητών του Erasmus.

Συμφωνία Μάθησης

Η Συμφωνία Μάθησης έχει σχεδιαστεί για να επικυρώνει την ακαδημαϊκή αναγνώριση των φοιτητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής. Είναι ένα έντυπο στο οποίο οι φοιτητές απαριθμούν καθαρά και αποτελεσματικά τα μαθήματα που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν στο εξωτερικό. Για κάθε μάθημα πρέπει να αναφέρεται ο τίτλος, ο κωδικός και οι πιστωτικές μονάδες ECTS.

Η Συμφωνία Μάθησης πρέπει να υπογραφεί από τον φοιτητή, το ίδρυμα προέλευσης και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου πριν από την άφιξη του φοιτητή στη χώρα υποδοχής. Η Συμφωνία θα πρέπει να επικαιροποιείται αμέσως όταν τυγχάνουν αλλαγές. Με αυτούς τους όρους, το ίδρυμα υποδοχής εγγυάται ότι ο εισερχόμενος φοιτητής μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα που συμφωνήθηκαν. Το ίδρυμα προέλευσης ολοκληρώνει τη διαδικασία αναγνώρισης αναγνώρισης μετά την επιστροφή του φοιτητή και εξασφαλίζει τη μεταφορά των πιστωτικών μονάδων ECTS για τα μαθήματα που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, στο πτυχίο του φοιτητή. Μαζί με την Αναλυτική Βαθμολογία, η Συμφωνία Μάθησης παρέχει πλήρη αναγνώριση.

Όσον αφορά την Πρακτική Άσκηση

Για μια πρακτική άσκηση που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος σπουδών, ο φοιτητής λαμβάνει πλήρη ακαδημαϊκή αναγνώριση για την περίοδο που διανύει στο εξωτερικό, με τη χρήση πιστωτικών μονάδων ECTS. Η αναγνώριση βασίζεται στη Συμφωνία Μάθησης που εγκρίνεται από όλα τα μέρη πριν ξεκινήσει η περίοδος κινητικότητας. Στην περίπτωση που η πρακτική άσκηση δεν αποτελεί μέρος του προγράμματος σπουδών του φοιτητή, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέχει την αναγνώρισή της με την καταγραφή της περιόδου στο Παράρτημα Διπλώματος. Ο φοιτητής / πτυχιούχος θα κληθεί να ακολουθήσει τη διαδικασία Κινητικότητας Europass.

Αναλυτική Βαθμολογία

Όσον αφορά τους εισερχόμενους φοιτητές: Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, αποστέλλεται επίσημη αναλυτική βαθμολογία στο ίδρυμα προέλευσης κάθε φοιτητή από το Τμήμα Εγγραφής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η αναλυτική βαθμολογία καταγράφει τις επιδόσεις του φοιτητή, καταγράφοντας τα μαθήματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τις πιστωτικές μονάδες ECTS που αποκτήθηκαν και τους βαθμούς που απονεμήθηκαν. Απεικονίζει τόσο την ποσότητα εργασίας όσο και την ποιότητα του επιτεύγματος.

Όσον αφορά τους εξερχόμενους φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου: Τα μαθήματα που καταγράφονται στην τελική Συμφωνία Μάθησηςπροστίθενται στην Αναλυτική Βαθμολογία δύο εβδομάδες μετά την πρώτη ημέρα μαθημάτων στο ίδρυμα υποδοχής. Οι προσαρμογές στα δίδακτρα γίνονται αυτόματα και οι φοιτητές λαμβάνουν σχετικό τιμολόγιο.

 

Mobility for people with disabilities

Additional grants are available for students and staff with disabilities and health conditions wishing to participate in an Erasmus+ placement and where participation would not be possible without extra financial support.  The allowances are offered when disabilities or health conditions lead to additional mobility costs which exceed the maximum grant allocations allowed and which cannot be recovered from other sources.  The grant covers approved actual costs.

Applications for the Erasmus Disability Grant must be submitted to the Erasmus Office prior to the start of your mobility.  .

Any application must include:

 • A statement from a doctor or other authority confirming the special needs, its severity, the impact on the Erasmus+ mobility, additional requirements and additional costs to be met.
 • A detailed estimate of costs is required.
 • Information on any other sources of financial support that the student receives and why this is insufficient to cover extra costs.

If the application is approved, the NA will specify a maximum supplementary allowance. On completion of the Erasmus+ period a final report of expenditure will be required.

If the expenditure is less than the approved maximum a recovery order for the return of such funds will be raised and the difference must be repaid to the Erasmus+ National Agency.

Equity and Inclusion

The Erasmus+ Program aims at promoting equity and inclusion by facilitating the access to participants with disadvantaged backgrounds and fewer opportunities compared to their peers whenever disadvantage limits or prevents participation in transnational activities for reasons such as:

 • disability (i.e. participants with special needs): people with mental (intellectual, cognitive, learning), physical, sensory or other disabilities;
 • educational difficulties: young people with learning difficulties; early school-leavers; low qualified adults; young people with poor school performance;
 • economic obstacles: people with a low standard of living, low income, dependence on social welfare system or homeless; young people in long-term unemployment or poverty; people in debt or with financial problems;
 • cultural differences: immigrants or refugees or descendants from immigrant or refugee families; people belonging to a national or ethnic minority; people with linguistic adaptation and cultural inclusion difficulties;
 • health problems: people with chronic health problems, severe illnesses or psychiatric conditions;
 • social obstacles: people facing discrimination because of gender, age, ethnicity, religion, sexual orientation, disability, etc.; people with limited social skills or anti-social or risky behaviours; people in a precarious situation; (ex-)offenders, (ex-)drug or alcohol abusers; young and/or single parents; orphans;
 • geographical obstacles: people from remote or rural areas; people living in small islands or in peripheral regions; people from urban problem zones; people from less serviced areas (limited public transport, poor facilities).

 

In the field of youth, an Inclusion and Diversity Strategy has been designed as a common framework to support the participation and inclusion of young people with fewer opportunities in Erasmus+. The Strategy is available on the website4of the European Commission.

 

Related PDFs

Recommendations on the inclusion of higher education students and staff with physical, mental or health-related conditions

Special Needs Support Information Part A

Special Needs Support Application Form Part B

Επιχορήγηση για άτομα με ειδικές ανάγκες

 

Online Linguistic Support (OLS)

Language command tests

Students going abroad will be obliged to take two language command tests: before and at the end of the mobility. The test concerns the language of instruction during studies or the language of the traineeship.

The link to the test in the Online Linguistic Support system will be sent to a participant’s e-mail. Tests can be taken in:

 • Bulgarian (BG)
 • Czech (CS)
 • Danish (DA)
 • German (DE)
 • Greek (EL)
 • English (EN)
 • Spanish (ES)
 • French (FR)
 • Croatian (HR)
 • Italian (IT)
 • Hungarian (HU)
 • Dutch (NL)
 • Polish (PL)
 • Portuguese (PT)
 • Romanian (RO)
 •  Slovak (SK)
 • Finnish (FI)
 • Swedish(SV)

Taking the tests is required to complete the mobility.

Language online assessment

The online assessment assesses participants’ language skills – listening, reading and writing – according to the Common European Framework of Reference for Languages

Language courses on-line

Exchange student will have the opportunity to obtain a license for a professional language course in the Online Linguistic Support  system.

Licenses will be awarded by the University Erasmus + coordinator.