Επιλογή Σελίδας

Δωρεά Βιβλίων από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στο Πανεπιστήμιο μας

Posted: November 20, 2023

Δωρεά βιβλίων για την Ιαπωνική ιστορία και κουλτούρα προσέφερε η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στη βιβλιοθήκη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2023. Η δωρεά των βιβλίων, δράση που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Read Japan» του ιδρύματος Nippon, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης του Ιάπωνα Πρέσβη, κ. Yoshio Yamawaki, στο πανεπιστήμιο.

Το Πρόγραμμα Read Japan αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος Nippon στο εξωτερικό. Μέσω της δωρεάς επιλεγμένων βιβλίων σε διάφορα πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες, επιδιώκει την προώθηση της πραγματικής εικόνας της Ιαπωνίας και του πολιτισμού της στους αναγνώστες, παγκοσμίως.

Τον Πρέσβη και τη συνοδεία του υποδέχθηκε ο Πρύτανης, Καθηγ. Ανδρέας Ευσταθίου, παρόντων και άλλων μελών του Ακαδημαϊκού και Διοικητικού προσωπικού, στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο Πρύτανης ευχαρίστησε θερμά την Πρεσβεία για τη δωρεά των βιβλίων και υπογράμμισε τη σημαντικότητα αυτής της πρωτοβουλίας, μέσω της οποίας δίνεται η ευκαιρία στην κοινότητα του Πανεπιστημίου να μελετήσει και να κατανοήσει εις βάθος την κουλτούρα, την ιστορία και την κοινωνία της Ιαπωνίας.

Ανάμεσα σε άλλα, η εν λόγω συνάντηση, αποτέλεσε μια ευχάριστη αφορμή για συζήτηση περί πιθανών συνεργασιών στο μέλλον και για περιήγηση του Πρέσβη στη Βιβλιοθήκη, τις Κλινικές, τα εργαστήρια και γενικά τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.