Επιλογή Σελίδας

Συχνές Ερωτήσεις για Στέγαση

Πότε θεωρείται η καλύτερη περίοδος για αναζήτηση διαμερίσματος;

Για τους φοιτητές που εισέρχονται στο EUC το Φθινόπωρο, η ιδανική περίοδος αναζήτησης ενός διαμερίσματος είναι από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου και, για το εαρινό εξάμηνο, από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο. Αναμφίβολα, όσο πιο νωρίς αρχίσετε τη διαδικασία ανεύρεσης διαμερίσματος, τόσο το καλύτερο.

Πώς μπορώ να νοικιάσω ένα διαμέρισμα;
 • Για το Cyprialife Residence
  1. Συμπληρώστε την Ηλεκτρονική Αίτηση Στέγασης
  2. Προχωρήστε με τη διευθέτηση της προκαταβολής των 390 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του Πανεπιστημίου στην Ελληνική Τράπεζα (Αρ. Λογ.: 121-01-030320-01) μέσω JCC Smart ή με κατάθεση.
   Η απόδειξη πληρωμής θα πρέπει να αναγράφει το Reference Number του/της φοιτητή/τριας και το όνομα της Οικιστικής Μονάδας.
  3. Αποστείλετε ένα αντίγραφο της απόδειξης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] ή στο φαξ (00357 – 22713172).
 • Για το UniHalls Trinity
  1. Συμπληρώστε την Ηλεκτρονική Αίτηση Στέγασης στη διεύθυνση https://unihalls.eu/unihalls-trinity-rooms-booking ή επικοινωνήστε απευθείας στο 00357 22050005
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για διαμονή στις Οικιστικές Μονάδες του Πανεπιστημίου;

Για να έχετε δικαίωμα διαμονής στις μονάδες στέγασης του EUC, θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένος φοιτητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μπορώ να υποβάλω αίτηση για σύντομη περίοδο παραμονής;

Προτεραιότητα δίνεται σε συμβάσεις μεγαλύτερης διάρκειας. Ωστόσο, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, τα διαμερίσματα στο Cyprialife Residence μπορούν να ενοικιαστούν για περίοδο μικρότερη των 12 μηνών, με επιπλέον μηνιαία χρέωση ύψους €30.

Υπάρχει σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και παροχή νερού κατά την άφιξή μου στο διαμέρισμα;

Ο ηλεκτρισμός και το νερό πρέπει να παρέχονται στο όνομα του εκάστοτε ενοικιαστή. Κατά συνέπεια, αποτελεί ευθύνη του εκάστοτε ενοικιαστή η διευθέτηση της απαραίτητης διαδικασίας για σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και παροχή νερού. Ωστόσο, καθώς το Γραφείο Στέγασης προσφέρει υπηρεσία σύνδεσης ηλεκτρισμού, ο ένοικος δύναται να προχωρήσει στη σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και στην παροχή νερού, πριν από την άφιξή του στο Πανεπιστήμιο. Σε τέτοια περίπτωση, ο ενοικιαστής θα χρειαστεί να υποβάλει σχετικό πληρεξούσιο στο Γραφείο Σύνδεσης και να καταβάλει το ποσό των  €40. Με αυτό τον τρόπο, ο ηλεκτρισμός και το νερό θα έχουν συνδεθεί, προτού ο φοιτητής/ ένοικος αφιχθεί στο διαμέρισμά του.   Εναλλακτικά, ο ένοικος μπορεί να επιλέξει να προχωρήσει με την εν λόγω σύνδεση κατά την άφιξή του (Ισχύει μόνο για τη διαμονή στο Cyprialife). Οι δαπάνες αυτές περιλαμβάνονται στο κόστος ενοικίου διαμονής στο UniHalls Trinity.

Μπορώ να δέχομαι επισκέπτες στο διαμέρισμα;

Οι ένοικοι μπορούν να δέχονται επισκέπτες ανά πάσα στιγμή. Η παραμονή οποιουδήποτε προσκεκλημένου για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν πρέπει να υπερβαίνει δύο συνεχόμενες εβδομάδες. Επιπλέον, οι ένοικοι είναι υπεύθυνοι για τυχόν ζημίες ή προβλήματα που δημιουργούνται από τους επισκέπτες τους.

Επιτρέπονται κατοικίδια ζώα στις Οικιστικές Μονάδες;

Τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται στις Οικιστικές Μονάδες του EUC.

Ποιες περιοχές είναι κοντά στην πανεπιστημιούπολη;

Το EUC βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία σε μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Λευκωσίας. Οι πιο κάτω περιοχές βρίσκονται πολύ κοντά στην πανεπιστημιούπολη, ώστε οι  φοιτητές να μπορούν να έρχονται στο πανεπιστήμιο με τα πόδια (15 – 20 λεπτά):

 • Στρόβολος
 • Έγκωμη
 • Άγιος Δομέτιος
 • Παρισσινός