Επιλογή Σελίδας
Ομιλία του Διευθύνοντα Σύμβουλου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στο 16ο Συνέδριο του Economist στην Κύπρο
Posted: November 25, 2020

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριάνου συμμετείχε στο 16ο Συνέδριο του Economist στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε συζήτηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Ιερόθεο Παπαδόπουλο, και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρο Τρύφων.

 

Ο Δρ. Χατζηκυπριανού αναφέρθηκε στην πίεση που υπέστη ο τομέας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Κύπρο λόγω της πανδημίας COVID-19, αλλά υπογράμμισε το πόσο γρήγορα τα πανεπιστήμια μπόρεσαν να προσαρμοστούν. Επεσήμανε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που εξακολουθούν να υπάρχουν για τα πανεπιστήμια όσον αφορά το επιχειρησιακό τους μοντέλο, τις τεχνολογικές προσαρμογές που λαμβάνουν χώρα, τη μετάβαση στην επιστημονική έρευνα και τον αντίκτυπο τόσο στους ακαδημαϊκούς όσο και στους φοιτητές.

 

Σε μια εποχή που η Κύπρος επανεξετάζει το οικονομικό της μοντέλο και όχι μόνο λόγω της πανδημίας, ο Δρ. Χατζηκυπριάνού υπενθύμισε τη σημασία και τη βιωσιμότητα του τομέα της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση των οικονομικών προοπτικών μιας χώρας και τόνισε την ανάγκη για νέο τρόπο σκέψης και μια ολιστική προσέγγιση. Είπε ότι τώρα είναι η εποχή για την κοινωνία – τις κυβερνήσεις, την επιχειρηματική κοινότητα και το ευρύ κοινό – να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη τους στην Οικονομία της Γνώσης, στην εκπαίδευση και την επιστήμη και στην έρευνα και την καινοτομία.