Επιλογή Σελίδας
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη
Posted: September 5, 2021

Με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για όσα χάρισε απλόχερα στον Ελληνισμό, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποχαιρετά τον σπουδαίο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος είχε αγορευτεί σε Επίτιμο Διδάκτορα Μουσικής το 2017.

Ο παγκόσμιος Έλληνας Θεοδωράκης ‘έφυγε’ πλήρης ημερών σε ηλικία 96 ετών αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη, εμβληματικά τραγούδια, και σημαντικό πολιτικό έργο. Η ζωή του όλη αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα ήθους για τη νέα γενιά και ο τρόπος σκέψης του τον ώθησε να συνθέσει μελωδίες που ένωσαν γενιές ολόκληρες.

Με την αγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τίμησε την μεγάλη προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη και τη δράση του ως συνθέτη, μουσικού και πολίτη, η οποία δεν σημάδεψε μόνο τον Ελληνισμό αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. «Η αναγόρευση του αποτέλεσε την ελάχιστη αναγνώριση που μπορεί να απονεμηθεί από ένα Πανεπιστήμιο στον Μίκη», κατά τα λόγια του πρώην Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κώστα Γουλιάμου.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ζώσα Ιστορία και άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Ελληνισμό», δήλωσε ο καθ. Κώστας Γουλιάμος. «Είμαστε περήφανοι που αποτέλεσε μέρος της κοινότητας του Πανεπιστημίου μας και θα παραμείνει για πάντα μέρος της ιστορίας και της κληρονομιάς μας».