Επιλογή Σελίδας

IMPORTANT INFORMATION FOR PROSPECTIVE & CURRENT STUDENTS

#StayHealthyEUC

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει πραγματοποιήσει την πλήρη μετάβαση από τη διδασκαλία στην Πανεπιστημιούπολη, στην εξ αποστάσεως μορφή εκπαίδευσης, για το υπόλοιπο του εξαμήνου. Τα μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας «εργάζονται από το σπίτι», ώστε να διασφαλίσουν ότι όλες οι ερωτήσεις/ απορίες σας σχετικά με το μέλλον σας στο EUC θα απαντηθούν εγκαίρως.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, αξιολογώντας τις αιτήσεις εισαγωγής που έχουν κατατεθεί από υποψήφιους φοιτητές για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020/2021 και ανακοινώνει πως δέχεται  αιτήσεις εισαγωγής και μετεγγραφής για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2020.

Το νέο ακαδημαïκό έτος θα ξεκινήσει κανονικά τον Σεπτέμβριο;

Το Ακαδημαϊκό Έτος 2020/2021 και ειδικότερα το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2020 ξεκινάει κανονικά στις 28 Σεπτεμβρίου 2020. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για να εξασφαλίσει τη δυνατότητά ασφαλούς έναρξης σπουδών. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις λόγω Covid-19, το EUC δηλώνει πως βρίσκεται ήδη σε πλήρη ετοιμότητα για την πραγματοποίηση διαδικτυακής διδασκαλίας κατά το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2020, σε περίπτωση που το επιβάλλουν οι καταστάσεις.

Μπορώ να υποβάλω την αίτησή μου τώρα που το EUC εργάζεται διαδικτυακά;

Φυσικά. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020/2021 βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Γραφείο Εισδοχής συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και οι Σύμβουλοι Εισδοχής παρακολουθούν όλες τις αιτήσεις, ελέγχοντας τα έγγραφα των υποψηφίων φοιτητών, παρέχοντας οποιαδήποτε υποστήριξη μπορεί να χρειαστούν.

Υποβολή Αίτησης . Μάθετε περισσότερα για τα κριτήρια εισδοχής ΕΔΩ.

Μπορώ να μιλήσω με κάποιον Σύμβουλο Εισδοχής;

Ναι. Μπορείτε να καλέσετε τους Συμβούλους Εισδοχής μας ΕΔΩ ή μπορείτε να μας στείλετε email στο info@euc.ac.cy.

Οι τελικές εξετάσεις του Λυκείου μου εκκρεμούν. Μπορώ να κάνω αίτηση;

Ναι, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση με τον έλεγχο επίδοσής σας του 1ου τριμήνου της Γ’ Λυκείου ή με τις προβλέψεις σας για το τελευταίο έτος εάν παρακολουθείτε διεθνή συστήματα όπως το IGCSE, Α-levels ή το IB. Μόλις υποβληθούν τα τελικά αποτελέσματα στο Γραφείο Εισδοχής, η αίτησή αξιολογείται και εκδίδεται (δεδομένου ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις εισαγωγής) επιστολή εισδοχής υπό όρους και κατοχυρώνεται η θέση. Το EUC λαμβάνει υπόψη τις τρέχουσες ειδικές συνθήκες και είναι όσο το δυνατό ευέλικτο σχετικά με τις αιτήσεις που δέχεται.

Οι εξετάσεις A-level έχουν ακυρωθεί. Τι σημαίνει αυτό για εμένα;

Το Ηνωμένο Βασίλειο ακύρωσε τις εξετάσεις A-level για το καλοκαίρι 2020. Ωστόσο, οι υποψήφιοι θα λάβουν Το EUC δέχεται τους εν λόγω βαθμούς που έχουν απονεμηθεί στους υποψήφιους φοιτητές. Αντίστοιχα, έχουν αναφέρει πως θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τα διεθνή A-levels, συμπεριλαμβανομένων του Cambridge Assessment International Education (CIE). Να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν την ευκαιρία σας να εγγραφείτε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατά το προσεχές ακαδημαϊκό έτος.

Οι διεθνείς εξετάσεις Baccalaureate (IB) έχουν ακυρωθεί. Τι σημαίνει αυτό για μένα;

Ο Διεθνής Οργανισμός International Baccalaureate Organization (IBO) ακύρωσε τις θερινές εξετάσεις IB 2020. Ωστόσο, οι που αναγνωρίζουν τις προσπάθειές τους κατά τα δύο τελευταία έτη. Το EUC δέχεται τα εν λόγω διπλώματα που έχουν απονεμηθεί στους υποψήφιους φοιτητές. Να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν την ευκαιρία σας να παρευρεθείτε στο Πανεπιστήμιο κατά το προσεχές ακαδημαϊκό έτος.

Θέλω να υποβάλω αίτηση, αλλά το σχολείο μου είναι πλέον κλειστό και δεν είναι σε θέση να μου παράσχει συστατική επιστολή. Τι πρέπει να κάνω;

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποδεχθούμε αίτηση χωρίς συστατική επιστολή. Ωστόσο, θα χρειαστούμε – κατά την υποβολή της αίτησης εισδοχής – τα στοιχεία επικοινωνίας των ατόμων που προτίθενται να παράσχουν συστάσεις για εσάς. Με την επαναλειτουργία των σχολείων, είναι απαραίτητη η κατάθεση συστατικής επιστολής.

Σπούδαζα σε άλλο Πανεπιστήμιο. Μπορώ να κάνω μετεγγραφή στο EUC;

Ναι. Οι υποψήφιοι που έχουν ξεκινήσει την πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση αλλού ή έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις σπουδές τους σε ένα διαπιστευμένο πανεπιστήμιο και επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για εισδοχή στο EUC, πρέπει να υποβάλουν επίσημες αναλυτικές βαθμολογίες και τις αναλυτικές περιγραφές μαθημάτων στο Γραφείο Εισδοχής ώστε να αξιολογηθούν για μεταφορά πιστωτικών μονάδων και μαθημάτων.

Κατανοούμε ότι μπορεί να είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να αποκτήσετε ένα αντίγραφο της αναλυτικής βαθμολογίας ή / και του προγράμματος σπουδών σας. Εάν ισχύει αυτό, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο info@euc.ac.cy.

Μπορώ να πληρώσω τώρα την προκαταβολή διδάκτρων για το πρόγραμμά μου;

Ναι, δεχόμαστε πληρωμές προκαταβολών για όλα τα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών. Παρακαλούμε δείτε αναλυτικά τις μεθόδους πληρωμών ΕΔΩ. Όλοι οι αιτούντες δικαιούνται πλήρη επιστροφή των προκαταβολών τους σε περίπτωση που αποσύρουν την αίτησή τους πριν από την έναρξη του Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2020 στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Μπορώ να κάνω κράτηση σε φοιτητικές εστίες;

Ναι, μπορείτε να υποβάλετε σχετική αίτηση για διαμονή στις εστίες στο Γραφείο Στέγασης του Πανεπιστημίου. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές στέγασης ΕΔΩ.

Μπορώ να αποστείλω τα έγγραφά μου ταχυδρομικά;

Κατανοούμε ότι οι υποψήφιοι φοιτητές ενδέχεται να μην έχουν πιστοποιημένα έγγραφα και άλλα σχετικά πιστοποιητικά σε αυτό το στάδιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα δεχόμαστε αντίγραφα όλων των σχετικών εγγράφων.

Ενδέχεται έγγραφα που αποστέλλονται ταχυδρομικώς στο Πανεπιστήμιο έως τις 30 Απριλίου 2020 να μην φτάσουν σε εμάς έγκαιρα. Προτείνουμε την αποστολή μέσω email στο info@euc.ac.cy και όταν οι συνθήκες το επιστρέψουν να γίνει και η αποστολή των πρωτοτύπων εγγράφων.

Μπορώ να επισκεφτώ την πανεπιστημιούπολη;

Η πανεπιστημιούπολη είναι προσβάσιμη μόνο σε περιορισμένο αριθμό τεχνικού και υποστηρικτικού προσωπικού με ειδικές άδειες για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημιακών υπηρεσιών. Ωστόσο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΠΚ στο info@euc.a.cy ή επικοινωνήστε με τους συμβούλους εισδοχής ΕΔΩ.

Μπορώ να συμμετάσχω σε μια Virtual Open Day ή σε Webinars;

Φυσικά, το EUC διοργανώνει σειρά virtual open days και webinars. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε ΑΥΤΗ την ιστοσελίδα.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με το EUC;

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@euc.ac.cy.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

Ακαδημαϊκό προσωπικό ΕΔΩ
Διοικητικό Προσωπικό ΕΔΩ