Επιλογή Σελίδας

Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2020: Αναθεωρημένες πληροφορίες για νέους και υφιστάμενους φοιτητές

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (28/08/2020)

Αγαπητοί/ές φοιτητές/φοιτήτριες,

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΕΠΚ) ανυπομονεί να καλωσορίσει τους/τις νέους/ες και υφιστάμενους/ες φοιτητές/φοιτήτριες κατά τον προσεχή Σεπτέμβριο. Εν μέσω των πρωτοφανών τρεχουσών συνθηκών και προετοιμαζόμενοι για το προσεχές εξάμηνο, η ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η υγεία της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα προγράμματα σπουδών μας υλοποιούνται απρόσκοπτα τηρώντας τα υψηλότερα ακαδημαϊκά πρότυπα. Έχοντας δεσμευτεί για την ύψιστη ποιότητα της ακαδημαϊκής σας εμπειρίας, έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κατοχυρώσουμε ότι η πανδημία COVID-19 θα έχει τον ελάχιστο δυνατό αντίκτυπο στις σπουδές σας κατά το Φθινόπωρο.

Παρακάτω παρέχονται σημαντικές πληροφορίες σχετικά για τις σπουδές σας στο ΕΠΚ για το προσεχές Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2020.

Πώς έχει προετοιμαστεί το ΕΠΚ για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2020

Όπως έχει προγραμματιστεί, το νέο ακαδημαϊκό έτος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 τόσο για τα προπτυχιακά όσο και μεταπτυχιακά μαθήματα όλων των συμβατικών και εξ αποστάσεως προγραμμάτων σπουδών (εκτός εάν έχετε ήδη ενημερωθεί διαφορετικά για συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών). Κατανοούμε ότι ορισμένοι από τους/τις διεθνείς φοιτητές/φοιτήτριές μας ενδέχεται να μη δύνανται να ταξιδέψουν στην Κύπρο λόγω προβλημάτων που προκύπτουν λόγω της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών, καθυστερήσεων έκδοσης βίζας, ιατρικών ή άλλων λόγων. Επίσης, καταλαβαίνουμε ότι ορισμένοι από τους/τις ντόπιους/ες φοιτητές/φοιτήτριές μας είναι πιθανόν να μη δύνανται να έρθουν στην πανεπιστημιούπολη, για παρόμοιους λόγους. Μολονότι είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την επιστροφή σας και παρά το γεγονός ότι προτείνουμε στους/στις διεθνείς φοιτητές/φοιτήτριές μας να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να βρίσκονται στην Κύπρο κατά το προσεχές εξάμηνο, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλους/ες τους/τις φοιτητές/φοιτήτριές μας, τόσο τους/τις διεθνείς όσο και τους/τις ντόπιους/ες, ότι κανείς δεν θα αποκλειστεί ή τύχει οποιασδήποτε επίπτωσης λόγω της μη φυσικής παρουσία του/της στην πανεπιστημιούπολη κατά το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2020. Για όσους/όσες από εσάς δεν θα επιστρέψετε στην πανεπιστημιούπολη, έχουμε διασφαλίσει ότι θα έχετε πλήρη διαδικτυακή πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες μάθησης και διδασκαλίας του ΕΠΚ, έως ότου καταστεί δυνατόν για τον/την κάθε φοιτητή/φοιτήτρια να μεταβεί στην πανεπιστημιούπολη.

 

 

Πώς θα προσφερθούν τα συμβατικά μαθήματα του ΕΠΚ

Τα συμβατικά μαθήματα για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2020 θα προσφερθούν με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Ορισμένα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου διαδικτυακά.
  • Ορισμένα μαθήματα (κυρίως εργαστηριακά, καλλιτεχνικά και πρακτικά μαθήματα) θα προσφέρονται με μεικτή μεθοδολογία (blended), η οποία περιλαμβάνει τόσο διαδικτυακή όσο και δια ζώσης (πρόσωπο-με-πρόσωπο) διδασκαλία με σύγχρονη (ταυτόχρονη) διαδικτυακή, ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από την πανεπιστημιούπολη του ΕΠΚ σε όσους δεν θα δύνανται να παρευρίσκονται στην αίθουσα διδασκαλίας. Οι δια ζώσης συναντήσεις θα ποικίλουν σε αριθμό και συχνότητα ανάλογα με το αντικείμενο. Τα εργαστήρια, τα στούντιο, οι κλινικοί χώροι και οι χώροι πρακτικής άσκησης θα είναι ανοιχτά/οί, τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.
  • Ορισμένα μαθήματα θα προσφέρονται εξ ολοκλήρου δια ζώσης (και πάλι με σύγχρονη/ ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση από την πανεπιστημιούπολη του ΕΠΚ)

Παρακαλώ δείτε εδώ το πρόγραμμα μαθημάτων με πληροφορίες πώς θα προσφερθούν τα μαθήματα του ΕΠΚ

Πώς θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις

Όλες οι εξετάσεις (ενδιάμεσες και τελικές) για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2020 θα διεξαχθούν διαδικτυακά. Ως εκ τούτου, οι φοιτητές/φοιτήτριες δεν θα χρειαστεί να παρευρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη για τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Εξαιρούνται μερικές από τις εξετάσεις συγκεκριμένων μαθημάτων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης ή με μεικτή μεθοδολογία, όπως έχει περιγραφεί πιο πάνω. Οι εν λόγω εξετάσεις θα διεξαχθούν συμβατικά. Περισσότερες πληροφορίες θα σας δοθούν σε εύθετο χρόνο.

Πώς θα λειτουργήσει η πανεπιστημιούπολη

Λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης και διαφόρων ζητημάτων που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19, το Πανεπιστήμιο έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την υγιεινή και την απολύμανση της πανεπιστημιούπολης για τη μέγιστη υγεία και ασφάλεια των φοιτητών/τριών μας, του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού μας και των επισκεπτών μας.

Επιπλέον, έχουν ήδη εφαρμοστεί -και θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται- αυστηρά πρωτόκολλα υγείας για άτομα που εισέρχονται στην πανεπιστημιούπολη, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων, φοιτητών/τριών και επισκεπτών. Τα άτομα που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις του ΕΠΚ υποχρεούνται να χρησιμοποιούν αντισηπτικά – τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πανεπιστημιούπολης για την απολύμανση των χεριών – και να φορούν μάσκες προστασίας προσώπου σε όλους τους κοινούς χώρους του Πανεπιστημίου. Παράλληλα, θα πραγματοποιείται καθημερινά και συστηματικά έλεγχος θερμοκρασίας από νοσηλευτικό προσωπικό στις εισόδους του Πανεπιστημίου. Όλα τα μέτρα κοινωνικής απόστασης τηρούνται σε όλους τους κοινούς χώρους. Παρακαλώ σημειώστε ότι όποιος/α εισέρχεται στην πανεπιστημιούπολη υποχρεούται να φοράει μάσκα προστασίας προσώπου.

Πώς θα παρέχονται οι διοικητικές υπηρεσίες

Όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου λειτουργούν κανονικά. Ωστόσο, για λόγους ασφάλειας και υγείας και για τη διευκόλυνσή σας, συνίσταται ιδιαίτερα όπως απευθύνεστε στις διοικητικές υπηρεσίες (π.χ. πληρωμή διδάκτρων, πιστοποιητικό μαθημάτων, επιστολές κ.λπ.) διαδικτυακά.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όχι μόνο για τη συνεργασία και την κατανόησή σας καθώς προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και τις νέες απαιτήσεις της εποχής που συνδέονται με την τρέχουσα παγκόσμια κρίση, αλλά και για τη συνεχή εμπιστοσύνη που δείχνετε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.