Επιλογή Σελίδας

Το Τμήμα Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου μας αναβαθμίστηκε σε Ανεξάρτητη Σχολή

Posted: August 5, 2022

Ο Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας επαναπιστοποίησε το προπτυχιακό Πρόγραμμα Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και παράλληλα αναβάθμισε το Τμήμα Οδοντιατρικής σε αυτόνομη Σχολή Οδοντιατρικής. Την αξιολόγηση πραγματοποίησε τριμελής επιτροπή καθηγητών Οδοντιατρικής από το Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ολλανδία, με την συμμετοχή εκπροσώπων συναφών με το αντικείμενο του προγράμματος Κυπριακών φορέων.

Το αγγλόφωνο 5ετές Πρόγραμμα Οδοντιατρικής (Bachelor of Dental Surgery), που προσφέρεται από το 2017, βασίζεται στα αντίστοιχα των κορυφαίων πανεπιστημίων της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής, είναι σύμφωνο με τις οδηγίες του Συμβουλίου Οδοντιάτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφέτος είχε τους πρώτους αποφοίτους του και οι έως τώρα φοιτητές του προέρχονται από 33 διαφορετικές χώρες.

Η αναβάθμιση του Τμήματος Οδοντιατρικής σε αυτόνομη Σχολή  Οδοντιατρικής αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη εξαιτείας της διοικητικής και ακαδημαϊκής του ανάπτυξης που υπήρξε την περίοδο της λειτουργίας του. Η ακαδημαϊκή διοίκησή του πραγματοποιείται από καθηγητές με μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στην οδοντιατρική εκπαίδευση σε διεθνές περιβάλλον. Το πολυάριθμο διδακτικό προσωπικό του απαρτίζεται από τους διδάσκοντες τις ιατροβιολογικές επιστήμες και έμπειρους οδοντιάτρους, με μεταπτυχιακές σπουδές, κατόχους οδοντιατρικών ειδικοτήτων ή εξειδικεύσεων, και πανεπιστημιακούς καθηγητές. Η εκπαίδευση των φοιτητών πραγματοποιείται στις υπερσύγχρονες εργαστηριακές και κλινικές εγκαταστάσεις της Σχολής Οδοντιατρικής που την τελευταία διετία διπλασιάστηκαν σε έκταση και λειτουργικότητα ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες κατασκευής νέων κτηριακών εγκαταστάσεων που θα προσθέσουν νέα εργαστήρια και κλινικές.