Επιλογή Σελίδας

Νέο Διδακτορικό πρόγραμμα στην «ΑΣΚΗΣΗ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ»

Posted: October 19, 2022

Το Τμήμα Επιστημών Ζωής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει την προσφορά του νέου, μοναδικού για την Κύπρο Διδακτορικού προγράμματος σπουδών (PhD) στο πεδίο της «ΑΣΚΗΣΗΣ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ». Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της υγείας, της άσκησης και της διατροφής και στόχοι του είναι η προώθηση της επιστημονικής έρευνας στους συγκεκριμένους τομείς καθώς επίσης και η ενίσχυση σχετικών διεπιστημονικών δράσεων και συνεργειών.

Το νέο Διδακτορικό Πρόγραμμα Σπουδών έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου και θα προσφέρεται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Απευθύνεται σε κατόχους πτυχίου (BSc) και μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στην Αθλητική Επιστήμη (Sport Science) ή στην Διατροφή ή/και Διαιτολογία ή/και Κλινική Διαιτολογία ή άλλων Επιστημών Υγείας και Ζωής (π.χ απόφοιτοι Ιατρικής, Επιστήμης/Tεχνολογίας Τροφίμων, Βιολογίας, Νοσηλευτικής ή  και άλλα συναφή).

Πρόκειται για ένα διεθνούς εμβέλειας διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών σε μία εποχή που η έλλειψη άσκησης και οι κακές διατροφικές συνήθειες απειλούν σοβαρά τη δημόσια υγεία. Κρίνεται εξαιρετικά σημαντική η προαγωγή της Υγείας μέσω της προηγμένης έρευνας στους τομείς της Άσκησης και της Διατροφής. Στο νέο πρόγραμμα συμμετέχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ