Επιλογή Σελίδας

Συνέδριο με θέμα τη Συνθήκη της Λωζάνης

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει συνέδριο με θέμα τη Συνθήκη της Λωζάνης και τις πολλαπλές διαστάσεις της.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, στις 11:30 με 14:30.

Στην επέτειο των 100 χρόνων, Καθηγητές και φοιτητές θα συζητήσουν στα αγγλικά για τη σημασία της Συνθήκης και της ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Σε εποχές που οι αναθεωρητές επιδιώκουν την τροποποίηση της Συνθήκης, υπάρχει ανάγκη για μια ενδελεχή ανάλυση των σχετικών θεμάτων σε ιστορικό πλαίσιο και της σημασίας της Συνθήκης σήμερα. Πέραν από την ακαδημαϊκή ανάλυση, θα υπάρξει επίσης προσομοίωση διαπραγματεύσεων και εικονικών δικαστηρίων σε ιστορικό πλαίσιο που θα παρουσιάσουν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής υπό την επίβλεψη του Δρ Χαράλαμπου Σταμέλου, Λέκτορα Ιστορίας του Δικαίου, στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοικτή για το κοινό.

Ομιλητές θα είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Τσιμάρας, Καθηγητής, Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Χαράλαμπος Σταμέλος Λέκτορα Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Μιχάλης Σταυρινός, πρώην Πρέσβης, Διδάσκων στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Ίλια Ξυπολιά, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν, Ηνωμένο Βασίλειο,  Δρ Annalisa Triggiano, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια και Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, Ιταλία και Shohei Akagawa, Ερευνητής στο Ιαπωνικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων.