Επιλογή Σελίδας

Κοινή εκδήλωση μεταξύ EUC και CIF «Εταιρική ακεραιότητα σε δράση: Κάνοντας τη Θεωρία Πράξη!»

Posted: October 20, 2022

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) και το Cyprus Integrity Forum (CIF) διοργάνωσαν μια διαδραστική συζήτηση στις 13 Οκτωβρίου 2022 στο «Start-Up Center powered by Microsoft».

Η εκδήλωση σηματοδότησε την αρχή μιας σειράς ενδιαφερουσών εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν από κοινού μεταξύ του EUC και της CIF στο μέλλον, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί νωρίτερα φέτος.

Εναρκτήριες δηλώσεις έκαναν ο Δρ Πιερής Χουρίδης, Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του EUC , και ο κ. Μάριος Σκανδάλης, Πρόεδρος της CIF, εκφράζοντας αμφότεροι τον ενθουσιασμό τους για αυτή την πολλά υποσχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων. Ο κ. Σκανδάλης ξεκίνησε την ομιλία του καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και συνέχισε περιγράφοντας την αποστολή και τους στόχους του Cyprus Integrity Forum, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια του οργανισμού, ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα στην υποστήριξη που παρέχεται σε όλους τους οργανισμούς που εδρεύουν στην Κύπρο μέσω του αναγνωρισμένου κύρους Business Integrity Forum.

Το επίκεντρο αυτής της κοινής εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη θεμάτων Επιχειρηματικής Δεοντολογίας και Εταιρικής Διαφθοράς στην Κύπρο και διεθνώς, καθώς και στη συζήτηση ποικίλων εννοιών ακεραιότητας που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις και την κοινωνία. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν η κα Victoria Penrice, Επίτιμη Πρόεδρος του Chartered Governance Institute UK & Ireland, και η κα Anna Daroy, Ανεξάρτητη Σύμβουλος και Μη Εκτελεστική Διευθύντρια, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Warwickshire College Group και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Institute of Directors and Government of Jersey. Η γνώση, η τεχνογνωσία και η αξιοσημείωτη διορατικότητά τους στις πραγματικές προκλήσεις της εταιρικής ακεραιότητας και διακυβέρνησης καθήλωσαν το κοινό και προκάλεσε ενδιαφέροντα ερωτήματα και σχόλια.

Επιπλέον, η οξυδερκής παρουσίαση με θέμα «Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οι Υποθέσεις της Κύπρου» από την οικοδέσποινα ομιλήτρια και καθηγήτρια Δρ Σιμόνα Μιχάϊ-Γιαννάκη, αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι της εκδήλωσης για τους συμμετέχοντες.

Η τελική δήλωση της Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της CIF, κας Έλενας Τάνου, επικεντρώθηκε στα ζητήματα φύλου και ανισοτήτων και συνέβαλε ουσιαστικά σε μια ήδη διαφωτιστική εκδήλωση. Το κοινό, ένας συνδυασμός στελεχών επιχειρήσεων, καθηγητών και φοιτητών του τομέα αυτού, συνεπάρθη από τους ομιλητές και τους παρουσιαστές και ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στη συζήτηση με δύσκολες ερωτήσεις.