Επιλογή Σελίδας

Επισκέπτης Καθηγητής ο Κώστας Γουλιάμος στην Wuhan

Posted: November 17, 2022

Επισκέπτης Καθηγητής ανακηρύχθηκε ο Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος για την τριετία (2022-2025) από το πανεπιστήμιο Wuhan Textile University στην Κίνα. Η τιμητική αυτή τοποθέτηση του κ. Γουλιάμου, πρ. Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικού Μέλους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών & Τεχνών, αφορά στην τριετία (2022-2025).

Το πανεπιστήμιο Wuhan Textile University, από τα πιο διακεκριμένα δημόσια πανεπιστήμια της Κίνας, εδρεύει στην πόλη Wuhan, η οποία αποτελεί τον πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και συγκοινωνιακό πυρήνα της κεντρικής Κίνας.

Να σημειωθεί πως η Wuhan με πληθυσμό 12,326,500 κατοίκους, διαθέτει τρεις εθνικές ζώνες ανάπτυξης, τέσσερα πάρκα επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης και πάνω από 350 ερευνητικά ινστιτούτα

Το Wuhan Textile University είναι γνωστό για την παροχή υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και έρευνας, εστιάζοντας στους κλάδους της μηχανικής, της βιοχημείας, της οικονομίας, του σχεδίου τέχνης, των περιβαλλοντικών σπουδών, των κοινωνικών επιστημών και ανθρωπιστικών σπουδών. Στα εν λόγω επιστημονικά πεδία κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 800 πανεπιστημίων του κόσμου, σύμφωνα με τον δημόσιο Ισπανικό οργανισμό SCImago (the SIR World Report). Διαθέτει 20 κολέγια, προσφέροντας 54 προπτυχιακά προγράμματα, 47 μεταπτυχιακά και 5 κοινά διδακτορικά προγράμματα. Έχει αναπτύξει ακαδημαϊκές συνεργασίες με πολλά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από χώρες όπως Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Ιταλία, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.