Επιλογή Σελίδας

Φοιτητές/τριες της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου μας συμμετείχαν στο Συνέδριο Γραφείου Επίτροπου Περιβάλλοντος

Posted: December 20, 2022

Φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στα πλαίσια του μαθήματος «Δίκαιο Προστασίας Περιβάλλοντος», συμμετείχαν, μαζί με τη διδάσκουσα Δρ. Θάλεια Πραστίτου Μέρδη, στο συνέδριο που διοργάνωσε το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κας Κλέλιας Βασιλείου, με τίτλο “Πράσινη Μετάβαση: Προτάσεις και Λύσεις”.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της CYTA στη Λευκωσία, την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και επίκαιρες ομιλίες που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την κυκλική οικονομία, την εφαρμογή του περιβαλλοντικού κεκτημένου στη Κύπρο, τους εποπτικούς μηχανισμούς περιβαλλοντικής νομοθεσίας, το green washing, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα εργαλεία χρηματοδότησης. Κατόπιν ακολούθησε μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ συμμετεχόντων και ομιλητών.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσπαθώντας πάντα να βρίσκεται στην πρωτοπορία όσον αφορά καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, που αποσκοπούν όχι μόνο στην απλή μεταφορά γνώσης αλλά και στην ανάδειξη βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας, η Νομική Σχολή διοργανώνει οργανωμένες επισκέψεις στα νομικά όργανα στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.