Επιλογή Σελίδας

Microsoft for Start-ups Cyprus Έναρξη του 2ου κύκλου του προγράμματος

Posted: January 3, 2023

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Microsoft for Start-ups Κύπρου ξεκίνησε επίσημα στις 15 Νοεμβρίου 2022. Μετά τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο του προγράμματος «Microsoft for Start-ups», όπου 10 κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω εκπαίδευσης και καθοδήγησης κατάφεραν να αναπτύξουν περαιτέρω την ιδέα τους, ο δεύτερος κύκλος ξεκινά.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων απ’ όλη την Κύπρο μέσω ενός εξειδικευμένου πακέτου εκπαίδευσης, έτσι ώστε να είναι σε θέση να βγουν δυναμικά στην παγκόσμια αγορά και να επιτύχουν τους στόχους τους. Το πρόγραμμα θα βοηθήσει αυτές τις νεοφυείς επιχειρήσεις να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους μέσα από ένα προσαρμοσμένο πακέτο που θα συνδυάζει εκπαίδευση, καθοδήγηση και mentoring, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για κάθε νέα επιχείρηση στα πρώτα της βήματα, εξοικειώνοντας τους με βασικές επιχειρηματικές έννοιες και σύγχρονα εργαλεία στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Τα ιδρυτικά στελέχη των νεοφυών επιχειρήσεων θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν στενά με υψηλόβαθμα και έμπειρα στελέχη των Innovation Partners, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι: BSM Cyprus, CNP Cyprus, CYTA, ExxonMobil, EY, Gnomi, GrantXpert Consulting, Hellenic Bank, IMH, Logicom, Microsoft, NetU και NewCyTech. Ισχυρός υποστηρικτής του όλου προγράμματος είναι το ΚΕΒΕ, ενώ ο οργανισμός GVI Cyprus θα συμμετέχει σαν business development partner.

Σε όλες τις νεοφυείς επιχειρήσεις θα ανατεθούν μέντορες και θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν στενά για να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχειρηματική τους ιδέα και να εισαγάγουν με επιτυχία το νέο προϊόν ή/και υπηρεσία τους στην αγορά, μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε ένα πακέτο εκπαίδευσης και καθοδήγησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2023, ενώ θα ακολουθήσει μια τελετή αποφοίτησης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023. Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

15 Νοεμβρίου 2022 Ανακοίνωση προγράμματος και έναρξη δηλώσεων συμμετοχής
20 Ιανουαρίου 2023 Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής
Ιανουάριος 2023 Αξιολόγηση και επιλογή συμμετεχόντων
Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2023 Έναρξη προγράμματος – Γνωριμία μεταξύ των startups και των εκπαιδευτών/μεντόρων
Φεβρουάριος – Απρίλιος 2023 Εκπαιδεύσεις και mentoring
May 2023 Τελετή αποφοίτησης

 

Το πρόγραμμα Microsoft for Start-ups υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε στενή συνεργασία με την εταιρεία GrantXpert Consulting Ltd.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι νέες επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή εδώ, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2023.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε δείτε τον οδηγό του προγράμματος ή να επικοινωνείτε μαζί μας στο 22669266 ή μέσω email με την κα Στέφανη Θεοφάνους στο startup@euc.ac.cy

Επιπλέον, μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον 1ο κύκλο του προγράμματος μέσω της ιστοσελίδας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και των social media του προγράμματος: