Επιλογή Σελίδας
Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία
PhD
Doctorate
Οι διδακτορικοί φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις συνεχιζόμενες εργασίες στο Κέντρο Κινδύνου, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος (CERIDES)
Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία στο EUC
Το διδακτορικό πρόγραμμα στην Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία αποσκοπεί στη δημιουργία μιας νέας γενιάς ερευνητών υψηλού επιπέδου. Το πρόγραμμα αξιοποιεί τις υφιστάμενες παραδοσιακές θεωρητικές σχολές στην επιστήμη της ασφάλειας, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις τοπικές και πολιτισμικές επιρροές, καθώς και τη διερεύνηση αναδυόμενων κινδύνων και νέων προκλήσεων σε εθνικό επίπεδο (ανακάλυψη υδρογονανθράκων). Οι φοιτητές θα επωφεληθούν από τη συμμετοχή τους στο Κέντρο Αριστείας για τον Κίνδυνο και την Επιστήμη των Αποφάσεων (CERIDES), με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της απόδοσης και της ασφάλειας στις μικροεπιχειρήσεις, στους ανθρώπινους παράγοντες, στην προώθηση της ασφάλειας στις κρίσιμες υποδομές και στην επικοινωνία των κινδύνων. Οι απόφοιτοι διδάκτορες θα έχουν ευκαιρίες εργοδότησης ως ακαδημαϊκοί, ερευνητές ή σύμβουλοι τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Γλώσσα:Αγγλικά
Διάρκεια:3 χρόνια
Διδασκαλία:On Campus
ECTS:180

Τομείς Εργοδότησης Αποφοίτων:

  • Συμβουλευτική για την Υγεία και την Ασφάλεια
  • Βιομηχανία Ενέργειας
  • Διαχείριση Κινδύνων
  • Ανάλυση και Έρευνα Δημόσιας Πολιτικής
  • Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διαδικασία Εισδοχής

Οι Σύμβουλοί μας στο Γραφείο Εισδοχής θα σας στηρίξουν σε κάθε σας βήμα μέχρι την τελική σας εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας, βοηθώντας σας να επιλέξετε το πρόγραμμα σπουδών που ταιριάζει στους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους, , θα σας ενημερώσουν για τις τάσεις στην αγορά εργασίας και θα σας ξεναγήσουν στην Πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Υποτροφίες και Οικονομική Βοήθεια

Το πρόγραμμα Υποτροφιών και Οικονομικής Στήριξης στοχεύει στην ενημέρωση των  φοιτητών, αναφορικά με την οικονομική υποστήριξη των σπουδών τους.  Η εν λόγω  οικονομική υποστήριξη παρέχεται στους φοιτητές σε μορφή υποτροφιών  (Ακαδημαϊκών και  αθλητικών),  η οικονομικής βοήθειας και χορηγιών.

Διαμονή Φοιτητών

Οι φοιτητικές οικιστικές μας μονάδες βρίσκονται μόλις λίγα λεπτά από την Πανεπιστημιούπολη και έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους φοιτητές υψηλής ποιότητας στέγαση σε όμορφα και μοντέρνα στούντιο και διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, τα οποία υποστηρίζονται από άνετους κοινωνικούς χώρους, γυμναστήριο, αίθουσα πλυντηρίου και 24ωρη υπηρεσία ασφαλείας.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προκηρύσσει κάθε ακαδημαϊκό έτος περιορισμένο αριθμό θέσεων για διδακτορικές σπουδές τόσο για το Φθινοπωρινό όσο και για το Εαρινό Εξάμηνο (με έναρξη σπουδών Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο, αντίστοιχα). Οι αιτήσεις υποβάλλονται σε ειδικό έντυπο αίτησης εισδοχής το οποίο οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να προμηθευτούν από το σύνδεσμο εδώ. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση αναφέρονται στο έντυπο αίτησης εισδοχής. Τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων:
  • Για Φθινοπωρινό Εξάμηνο: Αρχική καταληκτική ημερομηνία: 28 Φεβρουαρίου κάθε έτους(σε περίπτωση που υπάρξουν διαθέσιμες επιπλέον θέσεις, αιτήσεις για τις θέσεις αυτές γίνονται αποδεκτές με καταληκτική ημερομηνία 30 Μαΐου και την 31η Αυγούστου κάθε έτους).
  • Για Εαρινό Εξάμηνο: Καταληκτική ημερομηνία: 1ηΝοεμβρίου κάθε έτους.
  Η τελική επιλογή γίνεται στη βάση αξιολόγησης των προσόντων των αιτητών/τριών και προσωπικής συνέντευξης/εων. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την κ. Λουτσία Ναρδή στο Γραφείο Εισδοχής, τηλέφωνο 22-713000.
1
Degree RequirementsECTS
2
Specific Coursework - Courses30
3
Comprehensive Qualifying Examination10
4
Preparation and Submission of a Thesis - Dissertation Proposal
10
5
Ph.D. Project85
6
Ph.D. Thesis - Dissertation45
7
Total Requirements180

Doctorate – Occupational Safety and Health

1
Specific Coursework - Courses30 ECTS
2
CodeCourse TitleECTS
3
OSH710
Epistemology of Science and Occupational Health and Safety Management Research
10
4
OSH730Safety and Health Policy and Management10
5
OSH740Risk Contexts10
1
Comprehensive Qualifying Examination10 ECTS
1
Preparation and Submission of a Thesis - Dissertation Proposal10 ECTS
1
Ph.D. Project85 ECTS
1
Ph.D. Thesis - Dissertation45 ECTS

Πάτησε εδώ για το διδακτικό προσωπικό