Επιλογή Σελίδας
Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία
MSc
Master of Science
Οι απόφοιτοι ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη ζήτηση από βιομηχανικούς και δημόσιους φορείς για τη διαχείριση της επαγγελματικής υγείας, της ασφάλειας και περιβαλλοντικών ζητημάτων
Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία στο EUC
Το Μεταπτυχιακό στην Επαγγελματική Ασφάλεια δίνει τη δυνατότητα σε πτυχιούχους από κλάδους όπως μηχανολογίας, θετικών επιστημών, ψυχολογίας, διοίκησης επιχειρήσεων, υγείας να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας στο εργασιακό περιβάλλον. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε διάφορους τομείς όπως στον εντοπισμό των κίνδυνων, την αξιολόγηση των ρίσκων και τη σύσταση μεθόδων ελέγχου. Οι φοιτητές μπορούν να διερευνήσουν το συγκεκριμένο τομέα ενδιαφέροντος τους κατά την ολοκλήρωση της μεταπτυχιακής τους διατριβής. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εγγραφούν ως Σύμβουλοι Εξωτερικών Υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης (ΕΞΥΠΠ), αφού πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Γλώσσα:Αγγλικά
Διάρκεια:18 μήνες
Διδασκαλία:On Campus
ECTS:90

Τομείς Εργοδότησης Αποφοίτων:

  • Συμβουλευτική για την Υγεία και την Ασφάλεια
  • Βιομηχανία Ενέργειας
  • Διαχείριση Κινδύνων
  • Ανάλυση και Έρευνα Δημόσιας Πολιτικής
  • Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διαδικασία Εισδοχής

Οι Σύμβουλοί μας στο Γραφείο Εισδοχής θα σας στηρίξουν σε κάθε σας βήμα μέχρι την τελική σας εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας, βοηθώντας σας να επιλέξετε το πρόγραμμα σπουδών που ταιριάζει στους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους, , θα σας ενημερώσουν για τις τάσεις στην αγορά εργασίας και θα σας ξεναγήσουν στην Πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Υποτροφίες και Οικονομική Βοήθεια

Το πρόγραμμα Υποτροφιών και Οικονομικής Στήριξης στοχεύει στην ενημέρωση των  φοιτητών, αναφορικά με την οικονομική υποστήριξη των σπουδών τους.  Η εν λόγω  οικονομική υποστήριξη παρέχεται στους φοιτητές σε μορφή υποτροφιών  (Ακαδημαϊκών και  αθλητικών),  η οικονομικής βοήθειας και χορηγιών.

Διαμονή Φοιτητών

Οι φοιτητικές οικιστικές μας μονάδες βρίσκονται μόλις λίγα λεπτά από την Πανεπιστημιούπολη και έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους φοιτητές υψηλής ποιότητας στέγαση σε όμορφα και μοντέρνα στούντιο και διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, τα οποία υποστηρίζονται από άνετους κοινωνικούς χώρους, γυμναστήριο, αίθουσα πλυντηρίου και 24ωρη υπηρεσία ασφαλείας.

Το MSc στην Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι το μόνο αξιολογημένο από το IOSH πρόγραμμα στην Κύπρο. Οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο IOSH ως Student Member, ενώ οι απόφοιτοι πληρούν τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για την ένταξη  στη βαθμίδα Grad IOSH, μόνο ένα βήμα πριν από το Chartered Membership.
1
Degree RequirementsCreditsECTS
2
Core Courses1846
3
Elective Courses614
4
Master Thesis630
5
Total Requirements3090

Master – Occupational Safety and Health

1
Core Courses18 Credits46 ECTS
2
CodeCourse TitleCreditsECTS
3
MSH611Safety & Health Management38
4
MSH612Assessment & Management of H&S Risks38
5
MSH613Safety Technology38
6
MSH614Human and Psychological Factors in Occupational Health and Safety38
7
MSH621Research Methods in OSH37
8
MSH622Project Management and Managing H&S Risks in Capital Projects37
1
Elective Courses6 Credits14 ECTS
2
Students choose two courses from the list of elective courses
3
CodeCourse TitleCreditsECTS
4
MSH623Loss Prevention and Risk Analysis in the Oil, Gas, Petrochemical and Chemical Industries37
5
MSH624Major Hazard Installations and Critical Infrastructure Protection37
6
MSH625Economics of Occupational Health and Safety37
7
MSH626Fire Safety Management37
1
Master Thesis6 Credits30 ECTS
2
CodeCourse TitleCreditsECTS
3
MSH690Master Thesis630

Πάτησε εδώ για το διδακτικό προσωπικό