Επιλογή Σελίδας
Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση
MA
Master of Arts
arrow_down
Απόκτησε εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα αναπηρίας, διαφορετικότητας και ετερότητας στην εκπαίδευση. Παίξε καθοριστικό ρόλο στην ποιοτική μάθηση των παιδιών και εφήβων με αναπηρία.
Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση στο EUC
Το Μεταπτυχιακό Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση στο EUC εφοδιάζει τους εκπαιδευτικούς με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ποιοτική και αποτελεσματική διδασκαλία των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες. Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατάρτιση των φοιτητών σε θέματα εκπαίδευσης παιδιών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στο  σχεδιασμό εκπαιδευτικών προσεγγίσεων διαφοροποίησης στο πλαίσιο της ενιαίας εκπαίδευσης ως εκπαιδευτικοί γενικής και ειδικής αγωγής, στις διαδικασίες εκπαιδευτικής έρευνας καθώς και την ανάπτυξη προσόντων παιδαγωγικής επάρκειας μέσα από μαθήματα παιδαγωγικής επιστήμης και διδακτικής μεθοδολογίας. Στο πλαίσιο αυτό το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει: υποχρεωτικά και επιλογής μαθήματα σε θέματα φιλοσοφίας, θεωρίας και πρακτικής της ειδικής και της ενιαίας εκπαίδευσης, σε θέματα παιδαγωγικού σχεδιασμού και εκπαιδευτικών προσεγγίσεων για διάφορες ομάδες μαθητών με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο πλαίσιο της ενιαίας εκπαίδευσης, σε θέματα μεθοδολογίας εκπαιδευτικής έρευνας και μαθήματα διδακτικής μεθοδολογίας και πρακτικής άσκησης σε διάφορες εκπαιδευτικές δομές.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Γλώσσα:Ελληνικά
Διάρκεια:24 μήνες
Διδασκαλία:Εξ Αποστάσεως
ECTS:120

Τομείς Εργοδότησης Αποφοίτων:

  • Δημόσια και Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
  • Κρατικά Τμήματα Εκπαίδευσης
  • Τμήματα Έρευνας και Ανάλυσης Πολιτικής

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διαδικασία Εισδοχής

Οι Σύμβουλοί μας στο Γραφείο Εισδοχής θα σας στηρίξουν σε κάθε σας βήμα μέχρι την τελική σας εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας, βοηθώντας σας να επιλέξετε το πρόγραμμα σπουδών που ταιριάζει στους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους, , θα σας ενημερώσουν για τις τάσεις στην αγορά εργασίας και θα σας ξεναγήσουν στην Πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Υποτροφίες και Οικονομική Βοήθεια

Το πρόγραμμα Υποτροφιών και Οικονομικής Στήριξης στοχεύει στην ενημέρωση των  φοιτητών, αναφορικά με την οικονομική υποστήριξη των σπουδών τους.  Η εν λόγω  οικονομική υποστήριξη παρέχεται στους φοιτητές σε μορφή υποτροφιών  (Ακαδημαϊκών και  αθλητικών),  η οικονομικής βοήθειας και χορηγιών.

Διαμονή Φοιτητών

Οι φοιτητικές οικιστικές μας μονάδες βρίσκονται μόλις λίγα λεπτά από την Πανεπιστημιούπολη και έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους φοιτητές υψηλής ποιότητας στέγαση σε όμορφα και μοντέρνα στούντιο και διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, τα οποία υποστηρίζονται από άνετους κοινωνικούς χώρους, γυμναστήριο, αίθουσα πλυντηρίου και 24ωρη υπηρεσία ασφαλείας.

TALK TO A CURRENT STUDENT

Συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω μιας σημαντικής συνεργασίας μεταξύ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Πρακτική Άσκηση Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναλαμβάνει την πραγματοποίηση της διά ζώσης Πρακτικής Άσκησης των φοιτητριών/των στην Ελλάδα. Η Πρακτική Άσκηση, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Κύπρο προσφέρεται μέσα από το μάθημα Σχολική Εμπειρία (24 ECTS) το οποίο περιλαμβάνει: α) εργαστηριακά σεμινάρια από ειδικούς σε θέματα εκπαίδευσης μαθητών με αναπηρία, ενταξιακής εκπαίδευσης, διάγνωσης και αξιολόγησης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων και εκπαίδευσης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, β) επισκέψεις σε δομές εκπαίδευσης που φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή άλλες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, γ) εποπτεία σε ομάδες, κ.ά.

Μοριοδότηση

Το πρόγραμμα είναι 120 ECTS και μοριοδοτείται για προσλήψεις/διορισμούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
1
Δομή ΠρογράμματοςECTS
2
Υποχρεωτικά Μαθήματα Κορμού10
3
Υποχρεωτικά Μαθήματα Κορμού Κατεύθυνσης46
4
Μαθήματα Επιλογής20
5
Διπλωματική Εργασία ή Επιλογή Δύο Μαθημάτων20
6
Σχολική Εμπειρία24
7
Σύνολo Πιστωτικών Μονάδων/ECTS120

Master – Online – Special (Inclusive) Education – Greek

1
Α’ Τετράμηνο30 ECTS
2
ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςECTS
3
EDG656Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας10
4
EDI664Η Αναπηρία στην Κοινωνία και στο Σχολείο10
5
EDI665
Εκπαίδευση Παιδιών με Αναπηρίες: Από τη Θεωρία στην Πράξη
10
1
Β΄ Τετράμηνο30 ECTS
2
ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςECTS
3
EDI666Ενιαία Εκπαίδευση: Αναπηρία και Διαφοροποίηση10
4
EDI667Σύγχρονα Θέματα στην Εκπαίδευση Παιδιών με Αναπηρίες10
5
Ν/ΑΜάθημα Επιλογής Κατεύθυνσης*10
1
Γ΄ Τετράμηνο30 ECTS
2
Μάθημα Επιλογής Κατεύθυνσης*10
3
EDI695Διπλωματική Εργασία20
4
ή
5
EDG683Ποσοτικές Προσεγγίσεις Έρευνας στις Επιστήμες της Αγωγής10
6
ή
7
EDG684Ποιοτικές Προσεγγίσεις Έρευνας στις Επιστήμες της Αγωγής10
8
και
9
Μάθημα Επιλογής Κατεύθυνσης*10
1
Δ' Τετράμηνο30 ECTS
2
ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςECTS
3
EDI680Σχολική Εμπειρία24
4
EDI681Διδακτική Μεθοδολογία σε Ένα Σχολείο για Όλους6
5
6
* Μαθήματα Eπιλογής Κατεύθυνσης30 ECTS
7
8
ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςECTS
9
EDI668Σωματικές και Αισθητηριακές Αναπηρίες10
10
EDI669Νοητικές, Γνωστικές και Ψυχοσυναισθηματικές Αναπηρίες10
11
ΕDI670Κοινωνιοπολιτισμικά Θέματα της Εκπαίδευσης**10
12
Μάθημα από άλλη κατεύθυνση του ΜΑ Επιστήμες της Αγωγής (εξ αποστάσεως) ή άλλο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα (με ίσο τουλάχιστον αριθμό ECTS)***
10

Πάτησε εδώ για το διδακτικό προσωπικό