Επιλογή Σελίδας

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE) στο Πανεπιστήμιο μας

Posted: June 8, 2023

Αντιπροσωπεία του Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE) που εδρεύει στο Chengdu της Κίνας, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, Καθηγητή Zhuo Zhi, επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) στις 25 Μαΐου 2023. Η αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις με τον Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Ανδρέα Ευσταθίου, τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Καθηγητή Μάριο Βρυωνίδη και τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητή Λοΐζο Συμεού.

Το Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE) έχει περίπου 23.000 φοιτητές και είναι ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια στην Κίνα, στους τομείς των Επιχειρήσεων, των Χρηματοοικονομικών και των Οικονομικών. Αυτή τη στιγμή κατατάσσεται επίσης στις θέσεις 501-600 στην παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων Times Higher Education World University Rankings.

Τα δύο πανεπιστήμια συμφώνησαν να αξιοποιήσουν περαιτέρω την υφιστάμενη συνεργασία, που είχε ξεκινήσει με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και να προχωρήσουν στην ανάπτυξη ενός προγράμματος ανταλλαγής τόσο για το διδακτικό προσωπικό όσο και για τους φοιτητές και την προετοιμασία κοινών προγραμμάτων σπουδών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στην αντιπροσωπεία του SWUFE συμμετείχαν επίσης ο καθηγητής Wang Xin, διευθυντής του Γραφείου Διεθνών Ανταλλαγών και Συνεργασίας, ο Δρ Liang Ting, διευθυντής του Τμήματος Φοιτητικών Υποθέσεων, ο καθηγητής Luo Ronghua, εκτελεστικός αναπληρωτής κοσμήτορας του Ινστιτούτου Κινεζικών Χρηματοοικονομικών Σπουδών και ο κ. Li Xue, διευθυντής του Γραφείου Ανάπτυξης και Σχεδιασμού.