Επιλογή Σελίδας

5 Τρόποι για να κρατήσετε την ψυχική σας υγεία υπό έλεγχο κατά την διάρκεια των εξετάσεων

May 26, 2022

Έχει φτάσει αυτή η στιγμή του εξαμήνου που πολλοί φοιτητές νιώθουν άγχος και φόβο. Είναι η στιγμή που ότι έχουμε μάθει θα κριθεί και θα αξιολογηθεί και δεν είναι άλλη από την εξεταστική περίοδο. Για πολλούς ίσως είναι αυτή η στιγμή πριν πάρουν στα χέρια τους το πολυπόθητο ‘’χαρτί’’. Συνεπώς, το άγχος και ο φόβος […]

Έχει φτάσει αυτή η στιγμή του εξαμήνου που πολλοί φοιτητές νιώθουν άγχος και φόβο. Είναι η στιγμή που ότι έχουμε μάθει θα κριθεί και θα αξιολογηθεί και δεν είναι άλλη από την εξεταστική περίοδο. Για πολλούς ίσως είναι αυτή η στιγμή πριν πάρουν στα χέρια τους το πολυπόθητο ‘’χαρτί’’. Συνεπώς, το άγχος και ο φόβος αυξάνονται και χτυπάει κόκκινο. Αν είσαι από τα άτομα που επηρεάζεται η ψυχική τους υγεία κατά την περίοδο των εξετάσεων τότε ακολούθησε τα παρακάτω tips :

  1. Φρόντισε τον εαυτό σου! Προσπάθησε να τρως υγιεινά και όσο μπορείς να αθλείσαι. Επίσης, προσπάθησε να συναναστρέφεσαι με τους φίλους και την οικογένεια σου. Μην ξεχνάς ότι είναι τα άτομα που θα σου δώσουν δύναμη και θα σε εμψυχώσουν σε αυτή την δύσκολη περίοδο.
  2. Διατήρησε την ρουτίνα του ύπνου σου! Αν δεν είσαι από τα άτομα που λειτουργούν καλύτερα τις νυχτερινές ώρες, τότε το να ξενυχτάς για να διαβάσεις μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.
  3. Δημιούργησε το δικό σου πλάνο για να διαβάζεις! Θέσε ένα πλάνο με την ύλη και το ωράριο που επιθυμείς και κάνε μικρά διαλείμματα.
  4. Απόφυγε τις αρνητικές σκέψεις, όσο μπορείς! Αντικατέστησε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές.
  5. Σκέψου τη θετική πλευρά! Πολλές φορές οι εξετάσεις μπορεί να μας προκαλέσουν άγχος, όμως είναι η ευκαιρία μας να επιβραβευτούμε για τον κόπο μας!

Αν ακόμα πιστεύεις ότι δυσκολεύεσαι και νιώθεις να καταρρέεις ψυχικά τότε καλά θα είναι να απευθυνθείς σε κάποιον/α που μπορεί να βοηθήσει.

Το Κ.Ε.ΨΥ.Π.Α (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και Προσωπικής Ανάπτυξης) του Πανεπιστημίου μας, είναι το κατάλληλο μέρος που μπορείς  να απευθυνθείς και να μιλήσεις για ό,τι σε προβληματίζει, με επαγγελματίες  Το Κ.Ε.ΨΥ.Π.Α. δημιουργήθηκε βασιζόμενο στο τρίπτυχο Πρόληψη – Αξιολόγηση – Θεραπεία και προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινότητα του Πανεπιστημίου μας. Οι υπηρεσίες του Κ.Ε.ΨΥ.Π.Α. προσφέρονται δωρεάν στους/στις φοιτητές/τριες και το προσωπικό, με απόλυτη εμπιστευτικότητα, εχεμύθεια και τήρηση του Ψυχολογικού Απορρήτου. Το K.E.ΨΥ.Π.Α.  προσφέρει βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης διάρκειας ατομική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και Προσωπικής Ανάπτυξης εδώ.

 

Eva Sofocleous
Student, Bachelor Mass Media & Communication , MBA
Κ.Ε.ΨΥ.Π.Α
Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και Προσωπικής Ανάπτυξης