Επιλογή Σελίδας

Πως να κάνω τη σωστή επιλογή σπουδών;

Aug 4, 2022

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για τη σωστή επιλογή σπουδών είναι να αποκτήσεις αυτογνωσία: να μάθεις ποιος/α είσαι, τι θέλεις και τι μπορείς να κάνεις! Σίγουρα, ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού θα σε βοηθούσε να εντοπίσεις τις δεξιότητες και ικανότητες σου. Γεμίζεις ερωτήματα: Τι είναι αυτό που με εκφράζει περισσότερο; Τι να σπουδάσω; Που να […]

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για τη σωστή επιλογή σπουδών είναι να αποκτήσεις αυτογνωσία: να μάθεις ποιος/α είσαι, τι θέλεις και τι μπορείς να κάνεις! Σίγουρα, ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού θα σε βοηθούσε να εντοπίσεις τις δεξιότητες και ικανότητες σου.

Γεμίζεις ερωτήματα: Τι είναι αυτό που με εκφράζει περισσότερο; Τι να σπουδάσω; Που να σπουδάσω; Επέλεξε ένα πρόγραμμα σπουδών που σε εκφράζει και θα ήθελες να εμβαθύνεις τις γνώσεις σου, γιατί μην ξεχνάς, είναι η μελλοντική σου καριέρα. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν μια σπουδή με γνώμονα την άποψη των γονιών τους ή την τάση που επικρατεί σε κάθε κοινωνία. Η απόφαση στο τέλος της μέρας είναι δική σου. Ό,τι και να επιλέξεις να σπουδάσεις, θα πρέπει να σε γεμίζει, γιατί μόνο έτσι θα δουλέψεις σκληρά για να πετύχεις τους στόχους σου.

Επιπλέον, η επιλογή Πανεπιστημίου είναι εξίσου σημαντική όσο και οι σπουδές που θα επιλέξεις. Για τα επόμενα 4-5 χρόνια το Πανεπιστήμιο θα είναι το δεύτερο σου σπίτι, επομένως θα πρέπει να νιώθεις άνετα με το περιβάλλον και τους καθηγητές σου. Φυσικά, είναι σημαντικό να κάνεις μια ερεύνα για το τι προσφέρει το Πανεπιστήμιο μετά το τέλος των σπουδών σου. Μάθε από απόφοιτους ποια ήταν η εμπειρία τους και αν ήταν εύκολο μετά το τέλος των σπουδών τους να βρουν δουλεία. Επίσης, ενημερώσου αν το Πανεπιστήμιο μπορεί να σε βοηθήσει στην εξεύρεση εργασίας και πώς. Έλεγξε την σχέση του Πανεπιστημίου τόσο με την τοπική αγορά όσο και με την διεθνή κοινότητα, όπως για παράδειγμα διάφορες συνεργασίες που μπορεί να βοηθήσουν κατά την διάρκεια των σπουδών αλλά και για την πιο ομαλή εξεύρεση εργασίας.

Το Κέντρο Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου υποστηρίζει τους φοιτητές/τριες και τους απόφοιτους του για την επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων μέσα από τις διάφορες υπηρεσίες που προσφέρει. Μάλιστα, 87% των αποφοίτων του EUC, βρίσκουν δουλειά εντός 6 μηνών από την αποφοίτηση τους στον τομέα που σπούδασαν.

Στο κέντρο καριέρας του EUC μπορείς να λάβεις μέρος σε εργαστήρια συγγραφής βιογραφικών καθώς και σε προσομοιώσεις interview. Επίσης, το Κέντρο Καριέρας του EUC, πραγματοποιεί εκπαιδευτικές επισκέψεις, διεξάγει το πρόγραμμα «Bridging the Gap» συνδέοντας φοιτητές και αποφοίτους , διοργανώνει job forums, ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιεί έκθεση καριέρας στην οποία συμμετέχουν πάνω από 100 τοπικοί και διεθνείς οργανισμοί και εταιρείες, όπου μπορείς να συζητήσεις για τη δουλειά που κάνουν, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ακόμα και να δώσεις το βιογραφικό σου.