Επιλογή Σελίδας

Καινούργια ζωή στο Πανεπιστήμιο; Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις ενδεχόμενες δυσκολίες; Δηλαδή, νιώθεις άγχος και στρες και πιστεύεις πως δεν αποδίδουν οι προσπάθειες του διαβάσματος σου ; Δεν υπάρχει λόγος πανικού, υπάρχουν οι παρακάτω λύσεις!

  1. Note taking: Το πιο σημαντικό είναι να παίρνεις σημειώσεις την ώρα του μαθήματος και τα κύρια σημεία που τονίζει ο/η διδάσκοντας/ουσα. Αυτό σημαίνει καλύτερη κατανόηση και καλύτερα αποτελέσματα.
  2. Δημιουργία προγράμματος διαβάσματος: Δημιούργησε πλάνο διαβάσματος. Σχημάτισε ένα πίνακα με τις μέρες της εβδομάδας, έπειτα γράψε τις διδακτικές ώρες και ώρες διαβάσματος του κάθε μαθήματος ξεχωριστά με ενδιάμεσα διαλείμματα.
  3. Ύπνος: Είναι απαραίτητο να κοιμόμαστε 8 ώρες. Διότι την ώρα του ύπνου ο εγκέφαλος οξυγονώνεται και ξεκουράζεται. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να μειώνεται η διάρκεια του ύπνου διότι θα είναι αδύνατον να αποδώσουμε πλήρως την επόμενη μέρα.
  4. Σωματική άσκηση: Μέσω της αερόβιας άσκησης βελτιώνεται η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου. Έτσι, αποβάλλονται οι τοξικές ουσίες του οργανισμού και η πίεση της ημέρας.
  5. Επικοινωνία με διδάσκοντα/ουσα: Μέσα από την επικοινωνία με το/τη διδάσκοντα/ουσα σε μη διδακτικές ώρες θα έχεις την δυνατότητα να σου λύσει όλες τις απορίες και να σε καθοδηγήσει περεταίρω.
  6. Σωστή διατροφή: Η σωστή διατροφή, η οποία θα σε τροφοδοτήσει με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C και καλούς υδατάνθρακες θα ενισχύσει τη συγκέντρωση και τη μνήμη.