Select Page

Βραβεύθηκαν οι άριστοι Διατροφολόγοι – Διαιτολόγοι του Πανεπιστημίου μας

Posted: July 30, 2019

Εκδήλωση παρουσίασης των επιστημονικών εργασιών των φοιτητών του προπτυχιακού προγράμματος Διατροφής – Διαιτολογίας (BSc) και του μεταπτυχιακού προγράμματος Εφαρμοσμένης Διατροφής και Διαιτολογίας – Κλινική Διαιτολογία και Αθλητική Διατροφή (MSc) πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Αναλύθηκαν θέματα όπως «Ο Ρόλος της διάρκειας του ύπνου στην εμφάνιση της παχυσαρκίας», «Οι επιδράσεις της συμπληρωματικής χορήγησης χρωμίου στο γλυκαιμικό έλεγχο», «Η βιταμίνη D και η συσχέτισή της με τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και την υπέρταση», «Ο ρόλος των τροφίμων και των διαφόρων θρεπτικών συστατικών στην πρώιμη πρόληψη των αλλεργιών» και «Διατροφικά συμπληρώματα και η πιθανή επίδρασή τους στον ρυθμό γήρανσης του εγκεφάλου».

Στη συνέχεια έγινε δειγματική παρουσίαση Λογισμικού Προγράμματος Διατροφής – Cheapsoft ενώ βραβεύθηκαν οι άριστοι φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους. Τα βραβεία απένειμαν η Cheapsoft – Λογισμικό Πρόγραμμα Διατροφής, ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, το Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου ενώ η Φαρμακευτική Οργάνωση Κύπρου (Costas Papaellinas Organization) πρόσφερε Ζυγαριά Ακριβείας και Λιπομετρητή η οποία κληρώθηκε. Το πρόγραμμα Διατροφή – Διαιτολογία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην πρακτική άσκηση και οι προπτυχιακοί αλλά και μεταπτυχιακοί φοιτητές των εν λόγω προγραμμάτων άντλησαν πολύτιμες εμπειρίες σε 25 Οργανισμούς και Φορείς που δραστηριοποιούνται σε κοινοτικό επίπεδο, στη βιομηχανία τροφίμων, σε κέντρα υγείας και σε πέντε νοσοκομεία. Στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να προετοιμασθούν κατάλληλα για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Απευθυνόμενος στους φοιτητές, ο Εν Ενεργεία Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Πάνος Παπαγιώργης εξέφρασε την ευχή ότι «με τα εφόδια που πήρατε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα διαπρέψετε στον τομέα σας και θα αγωνιστείτε να βελτιώσετε με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους το σοβαρό πρόβλημα της ραγδαίας εξάπλωσης των μη-μεταδιδόμενων νοσημάτων για τα οποία η διατροφή διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο με αναζήτηση αποδοτικότερων και ιδανικότερων διατροφικών παρεμβάσεων». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Επιστημόνων, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου Δρ. Ιωάννης Καρής ο οποίος είναι επίκουρος Καθηγητής, του Προγράμματος Διατροφής – Διαιτολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Συντονιστές Ημερίδας, οι Δρ. Χριστιάνα Φιλίππου και η Δρ. Σταύρη Χρυσοστόμου.