Select Page

Μεταπτυχιακό εξ Αποστάσεως στο Ποινικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο μας

Posted: July 24, 2019

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα προσφέρει από τον επόμενο Σεπτέμβριο ένα καινούργιο  μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Ποινικό Δίκαιο. Στόχος του προγράμματος δεν είναι μόνο η εμβάθυνση  στον τομέα του ουσιαστικού και δικονομικού ποινικού δικαίου αλλά  και η παρουσίαση, κατανόηση και εις βάθος ανάλυση νέων μορφών εγκληματικότητας όπως το οικονομικό έγκλημα( όπου συμπεριλαμβάνονται θέματα διαφθοράς, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος), νέες μορφές τρομοκρατίας(συμπεριλαμβανομένων και των κυβερνοεπιθέσεων), σύγχρονες μορφές αντιμετώπισης του εγκλήματος, το νεοεμφανιζόμενο Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο. Έμφαση δίδεται επίσης στην μελέτη του σωφρονιστικού συστήματος του οποίου τα όρια αντοχής δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια. Το πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται σε δικηγόρους, δικαστές, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, στελέχη των Υπουργείων Δικαιοσύνης καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο νομικό ο οποίος ενδιαφέρεται να εμβαθύνει στον τομέα του ποινικού δικαίου .

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου και θα προσφέρεται εξ αποστάσεως (distance learning) καθώς επίσης και ως συμβατικό, στην ελληνική γλώσσα.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους ασχολούμενους με τα νομικά επαγγέλματα, στα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας και στα στελέχη του Υπουργείου δικαιοσύνης τα απαραίτητα μεθοδολογικά εργαλεία και εμβάθυνση έτσι ώστε να αποκτήσουν πλήρη γνώση όχι μόνο του ουσιαστικού και δικονομικού ποινικού δικαίου αλλά και  νέων μορφών εγκληματικότητας, όπως επίσης του σχετικά πρόσφατου ευρωπαϊκού ποινικού δικαίου(αποκτώντας έτσι γνώσεις και σ’ ένα νέο τομέα πολιτικής της ΕΕ) αλλά και στο σωφρονιστικό σύστημα και στις ανάγκες του που απασχολεί σήμερα όχι μόνο τον νομικό κόσμο αλλά και την κοινωνία. Η προσφορά των μαθημάτων θα συνδυαστεί με την διοργάνωση συνεδρίων με προσκεκλημένους από την Κύπρο και το εξωτερικό. Παράλληλα το πρόγραμμα αποτελεί μια ευκαιρία για συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση στελεχών του δικαστικού σώματος, των σωμάτων ασφαλείας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του προγράμματος

 Ποινικό Δίκαιο