Select Page

Συνάντηση εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ProADAS με συντονιστή το Πανεπιστήμιο μας

Posted: September 27, 2019

Η συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+  ProADAS (Promotion of Active Digital Ageing) 2018-1-CY01KA204-046895 πραγματοποιήθηκε στις 5-6 Σεπτεμβρίου 2019 στο Παρίσι.  Οι συμμετέχοντες χώρες σε αυτό το πρόγραμμα είναι։

European University Cyprus – Συντονιστής του Προγράμματος  (Κύπρος)  ,Center for Social Innovation (Κύπρος)  , E-Seniors Association  (Γαλλία),  ,Xenios Polis (Ελλάδα) , Erasmus University College Brussels (Βέλγιο)  , Diciannove Società Cooperativa (Ιταλία), Adriatic Ionian Euroregion (Κροατία).

Πρόκειται για την δεύτερη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος με συντονιστή το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Δρ. Μαρία Προδρόμου, συντονίστρια του Προπτυχιακού Προγράμματος Νοσηλευτικής του τμήματος Επιστημών Υγείας.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο στοχεύει με τη χρήση της τεχνολογίας , στην εκμάθηση γνώσεων και δεξιοτήτων στα άτομα τρίτης ηλικίας και στους φροντιστές τους γύρω από τη θεματολογία της πρόληψης της θεραπείας και αποκατάστασης των κυρίων νοσημάτων που παρουσιάζει ο πληθυσμός αυτός.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, συζητήθηκε και οριστικοποιήθηκε το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματός το οποίο θα μεταφερθεί σε ηλεκτρονική πλατφόρμα στο οποίο θα υπάρχει άμεση πρόσβαση και ενημέρωση για το κοινό. Παράλληλα συζητήθηκε η προετοιμασία του βιβλίου εκπαίδευσης και ενημέρωσης, καθώς και η ρύθμιση της διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος. Η πλατφόρμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης του προγράμματος θα είναι σύντομα διαθέσιμη και ηλεκτρονικά.