Select Page

Το Πανεπιστήμιο μας στηρίζει τους καλύτερους μαθητές στην Πληροφορική

Posted: October 7, 2019

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο της Cyta, βραβεύθηκαν οι μαθητές οι οποίοι διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς πληροφορικής κατά το σχολικό έτος 2018-2019. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως ένθερμος υποστηρικτής της πρωτοβουλίας, συμμετέχει ενεργά ως ο μοναδικός χορηγός στην κατηγορία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, αλλά και στο συμβουλευτικό σώμα της Κυπριακής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, με την Λέκτορα και συντονίστρια των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που αφορούν την Κυβερνοασφάλεια, Δρ. Γιάννα Δανίδου. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με συνέπεια υποστηρίζει και συμβάλει στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος στην Κύπρο, με γνώμονα την τεχνολογία.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society), σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, υπό την αιγίδα του Ψηφιακού Πρωταθλητή Κύπρου και με στρατηγικό συνεργάτη την Cyta, διοργανώνει ετησίως τρεις Παγκύπριους διαγωνισμούς πληροφορικής:

  • Τον Διαγωνισμό Πληροφορικής & Αλγοριθμικής Σκέψης για Μαθητές Γυμνασίου BEBRAS που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥΚΑΠ)
  • Τον Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (Cyber Security Challenge) για νέους 14-25 χρονών που υλοποιείται με την στήριξη του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και άλλων πανεπιστημίων και αριθμού χορηγών.
  • Την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής για μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης

Οι νικητές των παγκύπριων διαγωνισμών εκπροσωπούν την Κύπρο σε διεθνείς διοργανώσεις όπως τον γνωστό διαγωνισμό European Cybersecurity challenge.