Select Page

Τριπλή ακαδημαϊκή αναγνώριση στην Κίνα για τον Πρύτανη Κώστα Γουλιάμο

Posted: December 19, 2019

Τρία πανεπιστήμια της Κίνας πρόσφεραν την ύψιστη ακαδημαϊκή αναγνώριση στον Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κώστα Γουλιάμο. Κατά την διάρκεια της τελευταίας περιοδείας του στην αχανή χώρα της Άπω Ανατολής ανακηρύχθηκε Επίτιμος Καθηγητής από το Nanyang Normal University και το Wuhan Business University. Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν ένα ακόμα κινεζικό πανεπιστήμιο το Lanzhou City University τον ανακήρυξε Επίτιμο Καθηγητή.

Ο Πρύτανης Γουλιάμος είναι ο μόνος πανεπιστημιακός σε Ελλάδα και Κύπρο που τυγχάνει αυτής της ύψιστης ακαδημαϊκής αναγνώρισης από τρία πανεπιστήμια της Κίνας. Παραλαμβάνοντας τα τιμητικά διπλώματα, ο Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος ανάφερε ότι «η τιμή και αναγνώριση αντανακλά σε όλους τους συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου όπως και στις πανεπιστημιακές κοινότητες του ελληνισμού, που προσπαθούν – με την αδιάλειπτη παρουσία και το έργο τους – να αναδείξουν, σε όλο τον κόσμο, το σύγχρονο πρόσωπο του ελληνισμού στα γράμματα, τις τέχνες και τις επιστήμες». Ο τίτλος του Επίτιμου Καθηγητή απονέμεται σε κορυφαίους επιστήμονες με σημαντική προσφορά και διεθνή αναγνώριση, καθώς και σε άλλες επιφανείς προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στους τομείς δραστηριότητάς τους. Ο Καθηγητής Γουλιάμος εκτός του ακαδημαϊκού-ερευνητικού έργου επιδεικνύει έντονη παρουσία στα ελληνικά γράμματα με ποιητικές συλλογές, σενάρια και άλλα λογοτεχνικά συγγράμματα ενώ όσον αφορά το επιστημονικό του έργο έχει καταταχθεί από επιστημονικά περιοδικά στους επιγόνους της Σχολής της Φρανκφούρτης.

Τα τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κίνας έχουν εκτιμήσει όχι μόνο το έργο του στα γράμματα και τις επιστήμες αλλά και τις πολύτροπες δράσεις του για την ανάδειξη της Κίνας ως χώρας μέγιστης πολιτισμικής και εκπαιδευτικής βαρύτητας. Ο Πρύτανης Γουλιάμος μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών κ. Gao Xiang, θα συντονίσουν το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τους «Δρόμους του Μεταξιού» (Belt and Road Initiative) που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Μάιο στην Κύπρο. Ο Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος εκλέχτηκε πέρυσι, τακτικό  μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.