Select Page

Research Day 2019

«Ημέρα Έρευνας» στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στις 10 Απριλίου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΕΠΚ) διαχρονικά αποδίδει μεγάλη σημασία σε δραστηριότητες προβολής (Outreachactivities) που σχετίζονται με ερευνητική δραστηριότητα και στη δημιουργία σύνδεσης μεταξύ διδασκαλίας και έρευνας. Το πανεπιστήμιο πιστεύει ότι τέτοιες δραστηριότητες μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην καλλιέργεια της ερευνητικής κουλτούρας στον μαθητικό και φοιτητικό κόσμο και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στην Κύπρο.

Στην προσπάθειά του πανεπιστημίου να ενισχύσει περαιτέρω την ευαισθητοποίηση των φοιτητών του πανεπιστημίου, των μαθητών στα τοπικά σχολεία και του ευρύτερου κοινού σχετικά με τη δραστηριότητα έρευνας και καινοτομίας του Πανεπιστημίου, διοργανώνει στις10 Απριλίουτην εκδήλωση «Ημέρα Έρευνας 2019».

Η εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες

  • Να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης της εκδήλωσης που θα περιλαμβάνει μια ομιλία από ένα Διακεκριμένο Ερευνητή που ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Αυτή τη χρόνια θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Καθ. Φίλιππο Πατσαλή, Διακεκριμένο Καθηγητή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής και Γενικό Διευθυντή της πρωτοποριακής εταιρείας NIPD Genetics. Ο τίτλος της ομιλίας του Καθ. Πατσαλή θα είναι “Από την έρευνα, την καινοτομία, την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση, σε μια νεοφυή εταιρεία στην Κύπρο”.
  • Να εξερευνήσουν τον εκθεσιακό χώρο της εκδήλωσης όπου οι ερευνητές και τα ερευνητικά κέντρα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου θα παρουσιάσουν την έρευνά τους μέσα από διαδραστικές εκθέσεις,  οι οποίες καλύπτουν  ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών περιοχών από τις Θετικές Επιστήμες και την Ιατρική μέχρι τις Κοινωνικές Επιστήμες.
  • Να παρακολουθήσουν σειρά παρουσιάσεων από διδάσκοντες και ερευνητές του πανεπιστημίου τύπου Café Scientifique.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9πμ και 2μμ στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου του πανεπιστημίου και του Microsoft Innovation Center. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στους φοιτητές και το προσωπικό του πανεπιστημίου καθώς και στο ευρύ κοινό.