Select Page

Διεθνής Εβδομάδα κινητικότητας Erasmus+ στο Πανεπιστήμιο μας

Posted: July 24, 2019

Διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Διεθνής Εβδομάδα Διδακτικής κινητικότητας Erasmus+. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας 19 διδάσκοντες και ερευνητές από 9 χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Μάλτα, Ρουμανία, Λιθουανία, Ελβετία, Πολωνία και Σλοβακία) δίδαξαν ένα πολύ ευρύ φάσμα αντικειμένων (Ιατρική, Νομική, Θετικές Επιστήμες, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες) στις αίθουσες του πανεπιστημίου, παρουσίασαν ερευνητικές εργασίες και συμμετείχαν σε εργαστήρια και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας  κινητικότητας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον με τους διδάσκοντες και ερευνητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και να γνωρίσουν την ιστορία, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα της Κύπρου.

Στον χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης της εβδομάδας, ο Καθ. Ανδρέας Ευσταθίου, Αντιπρύτανης Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσίασε το πανεπιστήμιο και τόνισε την σημασία που αποδίδει το Πανεπιστήμιο στην διεθνοποίηση μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στην Λευκωσία και γνώρισαν την κυπριακή φιλοξενία σε παραδοσιακή ταβέρνα της παλιάς Λευκωσίας. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν τον νεολιθικό συνοικισμό της Χοιροκοιτίας, το χωριό Λεύκαρα και την Ακτή του Κυβερνήτη.

 H εβδομάδα περιλάμβανε και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπως τη συναυλία κλασσικής κιθάρας από τον Σλοβάκο καλλιτέχνη Adam Marec, τη συναυλία jazz πιάνου από τον Πολωνό καλλιτέχνη Korneliusz Wiatr με συμμετοχή της Anna Maria Wicher (φωνητικά) και του Zbigniew Irzenski (σαξόφωνο) και την έκθεση ζωγραφικής του Πολωνού καλλιτέχνη Bartosz Frączek, Αναπληρωτή Καθηγητή στο  Jan Dlugosz University στη Częstochowa.   Τα εγκαίνια της έκθεσης ή οποία είχε τίτλο ‘Tales of the Mediterranean’ έγιναν στην παρουσία της Πρέσβειρας  της Πολωνίας στην Κύπρο Mrs Irena Lichnerowicz – Augustyn.