Επιλογή Σελίδας

Ερωτηματολόγιο Επαγγελματικού Προσανατολισμού Αριάδνη

Το Ερωτηματολόγιο Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων “ΑΡΙΑΔΝΗ” είναι ένα σύγχρονο και αξιόπιστο εργαλείο καθοδήγησης επαγγελματικού προσανατολισμού που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους μαθητές να εντοπίζουν τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και να προσανατολίζονται στους ανάλογους κλάδους σπουδών, ακολουθώντας  την επαγγελματική καριέρα που ταιριάζει στην προσωπικότητά τους.

Κύρια Σημεία του εργαλείου «Αριάδνη»

  1. Είναι σχεδιασμένο με βάση τα Κυπριακά και Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας.
  2. Μετά από την άδεια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε στάθμιση του ερωτηματολογίου Αριάδνη, ώστε να ανταποκρίνεται στην κυπριακή εκπαιδευτική, επαγγελματική και κοινωνική πραγματικότητα.
  3. Το Ερωτηματολόγιο καταγράφει βαθμολογίες για 16 διαφορετικές ομάδες επαγγελμάτων. Είναι ένα προσαρμοστικό ερωτηματολόγιο, καθότι, ανάλογα με τις απαντήσεις του μαθητή εμφανίζονται επιπλέον ερωτήσεις, ώστε να εξεταστεί ο βαθμός ενδιαφέροντός του σε συγκεκριμένες υποομάδες επαγγελμάτων, προσφέροντας – με αυτόν τον τρόπο – τη δυνατότητα εξέτασης μέχρι 30 επιπλέον υποομάδων.
  4. Το ερωτηματολόγιο Αριάδνη είναιεύκολο στη χρήση, συμπληρώνεται σύντομα  (μέσος χρόνος συμπλήρωσης: 20-30 λεπτά) και δίνει άμεσα αποτελέσματα.
  5. Με την ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου παρέχεται στο μαθητή αναλυτική έκθεση με τη σκιαγράφηση των επαγγελματικών ενδιαφερόντων του και λίστα με σχετικά, ενδεικτικά επαγγέλματα.
  6. Οι σύμβουλοι καριέρας του Πανεπιστημίου μας αναλύουν τα αποτελέσματα και βοηθούν τους μαθητές στον καθορισμό των πιθανών επιλογών τους σε ό,τι αφορά στον τομέα των σπουδών τους και, κατ’ επέκταση, στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

 

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διαθέτει δωρεάν το Ερωτηματολόγιο “ΑΡΙΑΔΝΗ” στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, επιδιώκοντας να συνδράμει εποικοδομητικά και αποτελεσματικά στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των μαθητών και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για ανώτερες σπουδές.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να επικοινωνήσουν με τη κα. Χριστίνα Γερολέμου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας, στο [email protected], στο τηλέφωνο +357 22713065 ή +357 22713000.