Επιλογή Σελίδας

Δραστηριότητες και Όμιλοι

Η φοιτητική ζωή αποτελεί σημαντικό μέρος της πανεπιστημιακής σας εμπειρίας, καθώς μπορεί να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για να αναπτύξετε τις προσωπικές και επικοινωνιακές δεξιότητες σας και να αποκτήσετε φίλους για πάντα. Η ζωή στην πανεπιστημιούπολη του ΕΠΚ επικεντρώνεται στην πνευματική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των φοιτητών. Σας παροτρύνουμε να λάβετε μέρος σε φοιτητικές λέσχες και οργανώσεις ώστε να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τη φοιτητική σας ζωή. Οι εξωσχολικές δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνουν νομικές ρητορικές συζητήσεις, πολιτιστικές βραδιές, αγχολυτική γιόγκα και διαλογισμό, μπάρμπεκιου, πάρτι, εκδρομές και φεστιβάλ, είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους θα έχετε μια δραστήρια και διασκεδαστική φοιτητική ζωή που θα σας γεμίσει με όμορφες αναμνήσεις από τα χρόνια σας στο ΕΠΚ.

 

Ανακαλύψτε τις πολλές δραστηριότητες και υπηρεσίες που προσφέρουμε στους φοιτητές μας για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη ζωή τους στο ΕΠΚ.

 • Παροχή υπηρεσιών αεροδρομίου για νέους φοιτητές
 • Πρόγραμμα Προσανατολισμού για νέους φοιτητές
 • Πάρτι καλωσορίσματος
 • Διεθνείς Σύμβουλοι Φοιτητών για συνεχή υποστήριξη
 • Συνεχή προγράμματα αυτο-ανάπτυξης
 • Πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+
 • Φοιτητικά συνέδρια και διαγωνισμοί
 • Φοιτητικές λέσχες και ενώσεις
 • Πολιτιστικές δραστηριότητες, παζάρια, εκθέσεις, εκδρομές και φεστιβάλ
 • Κλειστό Αθλητικό Κέντρο
 • Γυμναστήριο
 • Αθλητικές ομάδες που συμμετέχουν σε διάφορα τουρνουά και πρωταθλήματα
 • Μουσική μπάντα, μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες

Φοιτητικοί Ομίλοι

Όμιλος Καλαθόσφαιρας
Όμιλος Μπόουλινγκ

Ο Όμιλος Μπόουλινγκ έχει δημιουργηθεί με σκοπό να μαζέψει τους λάτρεις του μπόουλινγκ , διασκεδάζοντας μέσα από την διεξαγωγή διαφόρων τουρνουά, καθώς και διαφόρων εκδρομών και εξορμήσεων.

Όμιλος Χορού

Ο Όμιλος Χορού φέρνει σε επαφή τους φοιτητές που απολαμβάνουν το χορό, διοργανώνοντας δημιουργικούς και διασκεδαστικούς τρόπους έκφρασης. Η πολυπολιτισμική ταυτότητα των μελών του συλλόγου αποδεικνύει ότι η μουσική και ο χορός συμβάλλουν στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των εθνικοτήτων μέσω της επικοινωνίας και της έκφρασης. Ο Όμιλος πραγματοποιεί διάφορες παραστάσεις σε εκδηλώσεις εντός και εκτός του Πανεπιστημίου και συνέβαλε μέσω διαφόρων Χριστουγεννιάτικων Παραστάσεών του στη συλλογή €56,000 για τον Αντιλευχαιμικό Σύνδεσμο .

Όμιλος Πεζοπορίας

Ο Όμιλος Πεζοπορίας οργανώνει εκδρομές σε διάφορες περιοχές και παρέχει στα μέλη του την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα διάφορα μονοπάτια της φύσης της Κύπρου. Αν σας αρέσει η πεζοπορία, η φύση και η φωτογραφία, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη δραστήρια, πολυπολιτισμική, ενεργή ομάδα.

Όμιλος Μουσικής

Ο Μουσικός Όμιλος αποτελεί αδιάσπαστο μέρος του προφίλ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.  Τα μέλη του ομίλου συνεργάζονται στενά και δημιουργικά, πέραν από τα χρονικά πλαίσια των συναντήσεών τους για πρόβες, δημιουργώντας έτσι φιλίες ζωής και αξέχαστες αναμνήσεις. Ο Όμιλος διοργανώνει συναυλίες και συμμετέχει σε διάφορες κοινωνικές, πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις εντός και εκτός του πανεπιστημίου. Μια από τις μεγαλύτερες συνεισφορές και συνδρομές του ομίλου είναι στην εκστρατεία του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, συμβάλλοντας στο να μαζευτεί ένα ποσό πέραν των €56,000 τα τελευταία 12 χρόνια μέσα από πολυάριθμες Χριστουγεννιάτικες συναυλίες.

Σκοπευτικός Όμιλος
Όμιλος Γιόγκα

Σκοπός του Ομίλου Γιόγκα είναι να προσφέρει στους φοιτητές και το προσωπικό ένα περιβάλλον χαλάρωσης εν μέσω της απαιτητικής και πολυάσχολης Πανεπιστημιακής ζωής. Το Γιόγκα είναι μια μορφή άσκησης που διδάσκει τρόπους χαλάρωσης της έντασης του σώματος και του μυαλού. Με την απόκτηση σωστών τεχνικών αναπνοής και συγκέντρωσης, μαθαίνει κανείς να φτάσει σε βαθιά χαλάρωση. Επιπλέον, μέσα από μια ποικιλία στάσεων, το γιόγκα ενδυναμώνει και τονώνει το σώμα και αυξάνει την ευελιξία. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται από ειδικευμένη δασκάλα γιόγκα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλα τα μέλη και καμία προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη.

Όμιλος Βιολογίας
Όμιλος «The Business Society»

O Όμιλος «TheBusinessSociety» έχει ως κύριο σκοπό την περαιτέρω διείσδυση στον κόσμο των επιχειρήσεων κι ανοίγει τις πόρτες του σε όλους τους φοιτητές που θέλουν να επωφεληθούν από τη δύναμη της δικτύωσης και ανταγωνιστικότητας δημιουργώντας παράλληλα στενές σχέσεις στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Μουσική δωματίου και Όμιλος Κιθάρας

Στόχος του Ομίλου είναι να συμβάλει στην καλλιέργεια κουλτούρας εκτίμησης και μελέτης της μουσικής δωματίου ανάμεσα στους φοιτητές μέσω διαφόρων εκδηλώσεων (συναυλίες, εργαστήρια και σεμινάρια).  Επίσης, οι φοιτητές ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στη σύσταση συνόλων μουσικής δωματίου και να συμμετέχουν ενεργά σε αυτά, όπως για παράδειγμα στη διοργάνωση κοινοτικών συναυλιών. Επιπρόσθετα, ο όμιλος στοχεύει στην προώθηση του πανεπιστημίου ως καλλιτεχνικού φορέα και πρεσβευτή στα μουσικά δρώμενα.

Όμιλος Εκπαιδευτικών

OΌμιλος Εκπαιδευτικών φέρνει σε επαφή τους φοιτητές που ενδιαφέρονται για το ρόλο της εκπαίδευσης στην κοινωνία και για ευρύτερα εκπαιδευτικά ζητήματα. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος διερευνά και αξιολογεί πώς τα σχολεία, το εκπαιδευτικό σύστημα, και η  διδασκαλία εμπλέκονται και επηρεάζουν την κοινωνία και την καθημερινή ζωή. Οι δραστηριότητες του Ομίλου περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, επισκέψεις, παραστάσεις, συμμετοχή ή και οργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.

Όμιλος Erasmus

Ο Όμιλος Erasmusαποσκοπεί στην στήριξη της κοινωνικής και πολιτιστικής ένταξης των φοιτητών Erasmusστην Κύπρο. Ο Όμιλος οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, διασφαλίζοντας ότι οι φοιτητές Erasmusδιασκεδάζουν ανακαλύπτοντας την Κύπρο, την ιστορία της και εξοικειώνονται με τον Πολιτισμό της.

European University Cyprus Medical Student Society (EUCMSS)

The Club’s goals are:

– To represent the opinions and ideas of future health professionals in the field of global health, and works in collaboration with external partners.

– To expose medical students to humanitarian and global health issues, providing them with the opportunity to educate themselves and their peers.

– To create opportunities for medical students to take part in clinical and research exchanges worldwide.

– To create opportunities for active involvement of medical students to information and public awareness of health issues.

– To create opportunities for education and skills development of medical students.

– To provide a framework in which medical student projects can be initiated, developed and implemented.

– To connect and engage every day with medical students from other local medical schools (Cyprus Medical Student Association (CyMSA)).

– To connect and engage with other national medical student organizations around the globe (International Federation of Medical Student Association (IFMSA) and European Medical Students Association (EMSA)).

– To facilitate partnerships between the medical student community and international organizations working on health, education and medicine.

– To assist integration of new medical students into the university both academically and socially.

– To always be there to support and listen to every student regarding their struggles or suggestions for improvements.

– To promote opportunities for volunteering and expansion of social contribution.

– To create a beneficial and wholesome social surrounding and social network, to help overcome obstacles and facilitate students life.

Όμιλος IEEE EUC

OΌμιλος ΙΕΕΕ EUCείναι μέρος και προωθεί τη συμμετοχή στο Ινστιτούτο των Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών τον μεγαλύτερο διεθνή ακαδημαϊκό και επαγγελματικό οργανισμό στον τομέα της Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής Μηχανικής. Ο όμιλος έχει ως στόχο την εισαγωγή των φοιτητών στην αιχμή της τεχνολογίας του τομέα τους με τη συμμετοχή τους σε φοιτητικούς διαγωνισμούς, διαλέξεις, σεμινάρια και επισκέψεις σε επαγγελματικούς οργανισμούς.

Όμιλος Νομικής

Ο Όμιλος Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προωθεί τις νομικές και κοινωνικές πτυχές της καθημερινής μας ζωής μέσω  διαφόρων δραστηριοτήτων, καθώς και μέσω της αλληλεπίδρασης των φοιτητών με επαγγελματικούς συνδέσμους και κορυφαίων δικηγορικών γραφείων στην Κύπρο.

Μουσικοπαιδαγωγικός Όμιλος

Φιλοσοφία του Μουσικοπαιδαγωγικού Ομίλου είναι να παρέχει εμπειρίες και γνώσεις, ειδικά στους φοιτητές από τους κλάδους της μουσικής, προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης, μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορες πρακτικές και ευχάριστες δραστηριότητες σχετικές με τη μουσική και την εκπαίδευση, οι οποίες τους παρέχουν τη δυνατότητα  να διευρύνουν τις δεξιότητές τους ως μουσικοπαιδαγωγοί. Τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν βασικές δεξιότητες εκτέλεσης σε διάφορα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται στα σχολεία όπως κιθάρα, ξυλόφωνο, μπαγλαμάς και κρουστά όργανα τάξης.  Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να εμπλακούν σε συζητήσεις για φιλοσοφικά, μεθοδολογικά και πρακτικά ζητήματα στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης, να συμμετέχουν και να διευθύνουν ένα μαθητικό σύνολο μουσικών οργάνων Orff,  να εξοικειωθούν με τις τρέχουσες τάσεις και προσεγγίσεις, καθώς και με τη μουσική άλλων πολιτισμών. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς ο Μουσικοπαιδαγωγικός Όμιλος διοργανώνει σειρά διαλέξεων και σεμιναρίων με επισκέπτες μουσικούς και μουσικοπαιδαγωγούς πάνω σε διάφορα θέματα που αφορούν τη μουσική και την εκπαίδευση.

Όμιλος Διατροφής και Διαιτολογίας
Όμιλος Γραμματειακών Σπουδών
Όμιλος Φυσικοθεραπείας
Όμιλος Παιδαγωγικής Πιάνου

Στόχος του Ομίλου Παιδαγωγικής Πιάνου είναι να ενδυναμώσει τα προσόντα και την κατάρτιση των φοιτητών που ενδιαφέρονται να διδάξουν πιάνο, σε διάφορους τομείς που περιλαμβάνουν την ατομική και ομαδική διδασκαλία και το εκπαιδευτικό σύστημα και την ψυχολογία των παιδιών.  Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από δραστηριότητες όπως εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις, δειγματικές διδασκαλίες και επισκέψεις σε μουσικές σχολές.  Ο Όμιλος συμβάλλει στην καλύτερη προετοιμασία των φοιτητών για τη μελλοντική τους επαγγελματική αποκατάσταση.  Επιπλέον, πραγματοποιούνται συναυλίες κάθε τετράμηνο, στις οποίες όλα τα μέλη του ομίλου θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν τους δικούς τους μαθητές και την πρόοδό τους.

Όμιλος Ρομποτικής

Ο στόχος αυτού του Ομίλου είναι να ενθαρρύνει τους φοιτητές να εμπλακούν στον τομέα της ρομποτικής μέσω της δημιουργίας διαφόρων ρομπότ, καθώς και στον προγραμματισμό τους για την αυτόνομη εκτέλεση των καθηκόντων τους. Τα μέλη του Ομίλου αυτού θα αποκτήσουν περισσότερη γνώση στα  υλικά μηχανήματα, ενώ θα αποκτήσουν, καλύτερες ικανότητες στον προγραμματισμό. Επιπλέον, τα μέλη του Ομίλου έχουν την ευκαιρία να ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε Πανεπιστημιακούς και διεθνείς διαγωνισμούς, χρησιμοποιώντας τα ρομπότ που έχουν δημιουργήσει.

Όμιλος Νοηματικής Γλώσσας

Ο Όμιλος Νοηματικής Γλώσσας προσφέρει την ευκαιρία στους φοιτητές να μάθουν τη νοηματική γλώσσα και αποκτήσουν εμπειρία για τον πλούτο και την κληρονομιά της κουλτούρας των κωφών. Ξεπερνώντας το φράγμα της επικοινωνίας, ο Όμιλος συμβάλλει στην διεύρυνση της κατανόησης και στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ αυτών των ομάδων.

Όμιλος Λογοθεραπείας

Ο Όμιλος Λογοθεραπείας φέρνει σε επαφή τους φοιτητές που ενδιαφέρονται για την εξυπηρέτηση της κοινωνίας και προσφέρει ένα χέρι βοήθειας στους απόρους. Επιπλέον, τα μέλη του Ομίλου μαθαίνουν τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίζουν την ποικιλία διαταραχών και αναπηριών που θεσπίζουν τη σημερινή κοινωνία, ενισχύοντας έτσι την διαπολιτισμική και διαπροσωπική επικοινωνία των φοιτητών.. Οι δραστηριότητες του Ομίλου περιλαμβάνουν δραστηριότητες κατάρτισης, ημέρες ευαισθητοποίησης, την ανταλλαγή ιδεών, φιλανθρωπικές δραστηριότητες, συζητήσεις, διαλέξεις, σεμινάρια, επισκέψεις, εκδρομές και περιηγήσεις. Ο Όμιλος αλληλοεπιδρά επίσης με άλλα θεσμικά όργανα, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, για τη διοργάνωση διαλέξεων σε θέματα της ειδικότητάς τους.

Surgery Club
Όμιλος Επικοινωνίας και Διαπολιτισμικότητας

Ο στόχος αυτού του Ομίλου είναι να προσελκύσει διεθνείς και Κύπριους φοιτητές, προωθώντας το μήνυμα της διεθνούς φιλίας, καθώς και της βελτίωσης των διαπολιτισμικών σχέσεων και τη δημιουργία ισχυρότερων δεσμών ανάμεσα στα μέλη μιας παγκόσμιας κοινωνίας.

Όμιλος Εθελοντών ΕΠΚ
Όμιλος Ψυχολογίας

Ο Όμιλος Ψυχολογίας έχει στόχο να αναπτύξει την εμπειρία και την εκτίμηση του φοιτητή για τον τομέα της ψυχολογίας μέσα από μια  ποικιλία κοινωνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ο Όμιλος εμμένει στα πρότυπα της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο αλλά και στην  χώρα γενικότερα, ενώ  στοχεύει στην ανάπτυξη ενός υψηλού επιπέδου ακεραιότητας στους μαθητές., Ο Όμιλος ενθαρρύνει επίσης τα μέλη του να  συμμετέχουν σε συνέδρια, ώστε να βιώσουν πώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διεξάγουν έρευνα σε αυτόν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο τομέα της επιστήμης.

Ένθα – A periodical of Contemporary Legal Issues

The members review law articles for this student Law Review Magazine, which is published in electronic and printed format semiannually. The review analyzes and provides comments on law cases and flash news of legal actuality written exclusively by law students. The Editorial board is made up of faculty members from the Department of Law. Entha Student Law Publication is also a useful resource of information on contemporary legal issues. Participation in Entha gives the opportunity to students to achieve a valuable professional experience, which may be helpful in their future careers.

Contact Entha

Dr. Philippe Jougleux,

Assistant Professor, Law Department

E-mail: P.Jougleux@euc.ac.cy

Tel: + 357 22559540

 Website: entha.euc.ac.cy