Επιλογή Σελίδας

ΣΧΟΛΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Οδοντίατροι Νέας Γενιάς, άρτια εκπαιδευμένοι και επιστημονικά καταρτισμένοι να βελτιώνουν το επίπεδο υγείας και ζωής

Προπτυχιακά

Μεταπτυχιακά

Τμήματα

Διδακτικό Προσωπικό

Στο EUC οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μας εκπαιδεύονται χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στην Οδοντιατρική  επιστήμη και αναπτύσσοντας τις απαραίτητες κλινικές δεξιότητες με επίκεντρο τον ασθενή.

Η Σχολή Οδοντιατρικής προσφέρει πενταετές Πτυχίο Οδοντιατρικής (Dental Surgery DBS) και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ορθοδοντική (MSc in Orthodontics). Οι απόφοιτοι είναι επιστημονικά καταρτισμένοι και ικανοί να συμβάλουν καθοριστικά στην προαγωγή της υγείας, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Το Πτυχίο Οδοντιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών βασισμένο στα υψηλότερα ευρωπαϊκά και βορειοαμερικανικά πρότυπα οδοντιατρικής εκπαίδευσης. Ακολουθεί τις οδηγίες σχετικά με το προφίλ και τις δεξιότητες του αποφοίτου ευρωπαίου οδοντιάτρου όπως αυτές έχουν παρουσιαστεί από την Ένωση Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη [Update of the Profile and Competences for the Graduating European Dentist by the Association for Dental Education in Europe (ADEE)].

  • Εκπαίδευση σε υπερσύγχρονα εργαστήρια συμβατικής προσομοίωσης, ψηφιακής οδοντιατρικής, αλλά και απτικής τεχνολογίας εικονικής οδοντιατρικής πραγματικότητας
  • Έμπειρο και διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό –διεθνώς αναγνωρισμένο για το εκπαιδευτικό, ερευνητικό και διδακτικό του έργο
  • Λειτουργία ιδιόκτητης Οδοντιατρικής Κλινικής στην πανεπιστημιούπολη, στοχεύοντας στην άμεση σύνδεση της θεωρητικής εκπαίδευσης με την πρακτική άσκηση
  • Προγράμματα σπουδών που συνάδουν απόλυτα με τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή πρότυπα υγείας

Η σταδιοδρομία στον τομέα της οδοντιατρικής σημαίνει εφ’ όρου ζωής προσήλωση στα θέματα στοματικής υγείας του ανθρώπου. Η Οδοντιατρική αποτελεί έναν χώρο γεμάτο προκλήσεις, όπου οι απόφοιτοι καλούνται να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες σύγχρονες ανάγκες, να ακολουθήσουν τις εξελίξεις στον τομέα και να υιοθετήσουν τη διεπιστημονική προσέγγιση με τη συνεργασία άλλων επαγγελματιών υγείας.

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορούν να εργαστούν ως γενικοί οδοντίατροι στις ιδιωτικές κλινικές και σε ιδιωτικά ή δημόσια νοσοκομεία και κλινικές. Το Πτυχίο Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών.  Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες,  μετά την αποφοίτησή τους μπορούν να διεκδικήσουν θέση σε μεταπτυχιακά προγράμματα οδοντιατρικών σπουδών για απόκτηση ειδίκευσης σε διάφορους τομείς όπως Ορθοδοντική, Παιδοδοντιατρική, Περιοδοντολογία, Ενδοδοντία, Προσθετική και άλλα.

#ProudtobeEUC