Επιλογή Σελίδας
Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου
Msc
Master of Science
Ένα μεταπτυχιακό επικεντρωμένο σε έρευνα που εφοδιάζει τους επαγγελματίες επαρκώς, ώστε να γίνουν παράγοντες αλλαγής στον τομέα της ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων
Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου στο EUC
Το Μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου στο EUC παρέχει στους επαγγελματίες και σε όσους επιθυμούν να εργαστούν με αυτές τις ηλικίες, τις αναλυτικές δεξιότητες, τις πρακτικές εργασίας και τις ερευνητικές μεθόδους που απαιτούνται για την εξέλιξη του τομέα της ψυχολογικής υγείας. Το πρόγραμμα παρέχει στους φοιτητές λεπτομερή γνώση των τάσεων πολιτικής και των καινοτόμων πρακτικών στον τομέα της ψυχικής υγείας που σχετίζεται με παιδιά, νέους και τις οικογένειές τους. Με έμφαση στην έγκαιρη παρέμβαση ως προληπτικό μέτρο, τα βασικά μαθήματα του προγράμματος αναπτύσσουν δεξιότητες και γνώσεις που σχετίζονται με την ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων. Έμφαση δίνεται στις ερευνητικές μεθόδους, τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση που σχετίζονται με τη συμπεριφορά και την ανάπτυξη της υγείας των παιδιών και των εφήβων. Υπό την επίβλεψη ακαδημαϊκών του τμήματος, οι φοιτητές συμμετέχουν ενεργά σε εξειδικευμένη έρευνα, μέσα από την οποία ενισχύονται οι γνώσεις τους στον επιλεγμένο τομέα τους. Οι απόφοιτοι είναι σε θέση να συμβάλουν στον σχεδιασμό στρατηγικών που προωθούν την ένταξη και την προστασία των παιδιών και των αναδυόμενων ενηλίκων σε διάφορους φορείς ή να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές σε συναφείς τομείς.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Γλώσσες: Αγγλικά | Ελληνικά
Διάρκεια:18 μήνες
Διδασκαλία:Online
ECTS:90

Τομείς Εργοδότησης Αποφοίτων:

  • Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας
  • Ιδιωτικές Πρακτικές
  • Εφαρμοσμένης Έρευνας

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διαδικασία Εισδοχής

Υποτροφίες και Οικονομική Βοήθεια

Διαμονή Φοιτητών

TALK TO A CURRENT STUDENT
5 Αστέρια στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει λάβει την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων στον τομέα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην αξιολόγηση του 2021 του διεθνούς οργανισμού QS Top Universities (QS Stars University Ratings). Το Πανεπιστήμιο εξασφάλισε ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες σε ό,τι αφορά τη σχέση φοιτητών-καθηγητών, τις φοιτητικές υπηρεσίες, την τεχνολογία, και την αφοσίωση του οργανισμού σε θέματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.. Πέρα από την επιβεβαίωση αριστείας στον τομέα της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων (Rated For Excellence) για τη συνολική του απόδοση, όπως επίσης και για τους τομείς Διδασκαλίας, Απασχολησιμότητας, Διεθνοποίησης, Προγράμματος Ιατρικής, και Φοιτητικών Υπηρεσιών/Στήριξης Φοιτητών.
1
Δομή ΠρογράμματοςECTS
2
Υποχρεωτικά Μαθήματα50
3
Μαθήματα Επιλογής10
4
Διπλωματική Εργασία30
5
Σύνολο90

Master – Online – Child and Adolescent Mental Health Greek

1
Υποχρεωτικά Μαθήματα50 ECTS
2
ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςECTS
3
MHC600Εφαρμοσμένη Αναπτυξιακή Ψυχολογία10
4
MHC610Αναπυξιακή Ψυχοπαθολογία10
5
MHC620Πολυμεταβλητή Στατιστική και Μεθοδολογία Έρευνας10
6
MHC630Θεραπευτικές Παρεμβάσεις σε Παιδιά και Εφήβους10
7
MHC640
Οικογενειακές, Κοινωνικές και Πολιτιστικές Επιρροές στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων
10
1
Μαθήματα Επιλογής10 ECTS
2
Οι φοιτητές/τριες επιλέγουν ένα απο τα πιο κάτω μαθήματα
3
ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςECTS
4
MHC652
Παιδική Προστασία: Δουλεύοντας με το Ρίσκο και την Ανθεκτικότητα
10
5
MHC654Ειδικά Θέματα στην Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου10
1
Διπλωματική Εργασία30 ECTS
2
ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςECTS
3
MHC650Μεταπτυχιακή Διπλωματική I: Βιβλιογραφική Ανασκόπηση και Μεθοδολογία10
4
MHC660Μεταπτυχιακή Διπλωματική IΙ: Ανάλυση και Παρουσίαση20
Πάτησε εδώ για το διδακτικό προσωπικό