Επιλογή Σελίδας

Μικρά Βήματα για να γίνεις Χειρούργος

Nov 23, 2022

Στις 19 Οκτωβρίου, η «Χειρουργική Λέσχη» του EUC έλαβε πρόσκληση σε Εργαστήριο Βασικής Συρραφής τόσο για προ κλινικά όσο και για κλινικά έτη, υπό την επίβλεψη του Δρ. Νικόλα Πολυδώρου, του πολύ γνωστού θωρακοχειρούργου και επικεφαλή εκπαιδευτή στο EUC. Υπήρξε αθρόα συμμετοχή από πολλούς φοιτητές και φοιτήτριες  και σαν τριτοετή φοιτήτρια ιατρικής, θεωρώ πως ήταν […]

Στις 19 Οκτωβρίου, η «Χειρουργική Λέσχη» του EUC έλαβε πρόσκληση σε Εργαστήριο Βασικής Συρραφής τόσο για προ κλινικά όσο και για κλινικά έτη, υπό την επίβλεψη του Δρ. Νικόλα Πολυδώρου, του πολύ γνωστού θωρακοχειρούργου και επικεφαλή εκπαιδευτή στο EUC. Υπήρξε αθρόα συμμετοχή από πολλούς φοιτητές και φοιτήτριες  και σαν τριτοετή φοιτήτρια ιατρικής, θεωρώ πως ήταν μια υπέροχη εμπειρία.

Όλοι οι καθηγητές ήταν αρκετά ευγενικοί και υπομονετικοί  μιας και η συρραφή είναι πιο δύσκολη από όσο φαίνεται. Στην ουσία, δεν χρησιμοποιούμε τα χέρια μας όπως παραδείγματος χάρη μαντάρουμε ένα ρούχο, αλλά με  κατάλληλα εργαλεία ώστε να είναι αποστειρωμένο το σημείο της ραφής. . Για μένα, το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η εύρεση του σωστού μεγέθους ψαλιδιού και η κατάλληλη τοποθέτηση.

Ωστόσο, ήταν ένα πολύ ευχάριστο εργαστήριο. Μάθαμε για διάφορα είδη ραμμάτων, και πειραματιστήκαμε πραγματοποιώντας ενέσεις σε  ψεύτικο κομμάτι δέρματος. Ήταν μια πραγματική ευκαιρία να μάθουμε, να κάνουμε ερωτήσεις σε επαγγελματίες και να κάνουμε φίλους άτομα που μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον. Πέραν από όλες τις νέες τεχνικές που έμαθα εκείνη την ημέρα, διασκέδασα με τον «κόμπο του χειρουργού», ο οποίος είναι απλός αλλά τόσο διαφορετικός από οποιονδήποτε κόμπο που ήξερα.

Επομένως,  σας ενθαρρύνω να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα τους στο Facebook Surgery Club – EUC.

Εκεί θα ενημερώνεστε για τις επόμενες εκδηλώσεις και τις φοβερές ευκαιρίες μάθησης!!

Christopha Habarurema
Student, Doctor of Medicine (MD)