Διεθνές Δίκτυο Laureate

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στον Διεθνή Πανεπιστημιακό Οργανισμό Laureate International Universities, ένα παγκόσμιο δίκτυο πανεπιστημίων, με έδρα τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, το οποίο ιδρύθηκε το 1998. Με τη συμμετοχή πάνω από 70+ διαπιστευμένων Πανεπιστημίων σε 25 χώρες σε όλη την Βόρεια και Νότια Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Αφρική, και Μέση Ανατολή, το δίκτυο περιλαμβάνει πάνω από 70,000 προσωπικό και 1,000,000 φοιτητές παγκοσμίως.

 

 Η Αποστολή Μας

«Ο οργανισμός Laureate είναι μια διεθνής κοινότητα πανεπιστημίων που ενθαρρύνει τη μάθηση χωρίς σύνορα. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε ανώτερη εκπαίδευση με μια μοναδική πολυπολιτισμική προοπτική, και να προετοιμάσουμε τους φοιτητές μας για συναρπαστικές σταδιοδρομίες και διά βίου επιτεύγματα. Πιστεύουμε ότι όταν οι φοιτητές μας τα καταφέρνουν, οι χώρες ευημερούν και οι κοινωνίες προοδεύουν.»

Douglas L. Becker, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Laureate Education, Inc.

                                  

Η Laureate: ένα αναπτυσσόμενο, παγκόσμιο δίκτυο

Ο διεθνής πανεπιστημιακός οργανισμός Laureate International Universities είναι ένα ισχυρό παγκόσμιο δίκτυο κορυφαίων ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης. Τα ιδρύματα Laureate προσφέρουν στους φοιτητές και στο προσωπικό την δυνατότητα να αντλήσουν εξαιρετικές ευκαιρίες από τους διεθνείς εταίρους με κοινές αξίες και πρότυπα της εκπαίδευσης.

Το δίκτυο υποστηρίζει τη συνεχή ανάπτυξη των ιδρυμάτων-μελών σε τρεις βασικούς τομείς, μέσω

• της παροχής ενός εκτεταμένου φάσματος προγραμμάτων, με επιλογές στη γλώσσα διδασκαλίας σπουδών και την επιλογή κοινών προγραμμάτων σπουδών

• την μεταφορά τεχνογνωσίας όπως αυτή κυριαρχεί στην δημιουργία των προγραμμάτων σπουδών ανάμεσα στα ιδρύματα-μέλη

• την διεύρυνση της ανταλλαγής καθηγητών μεταξύ των ιδρυμάτων-μέλη

Η ανταλλαγή φοιτητών είναι μια ολοένα σημαντικότερη συνιστώσα των προγραμμάτων σπουδών, ενισχύοντας τις διαπολιτισμικές δεξιότητες και παγκόσμιες εμπειρίες των σπουδαστών, προσόντα απαραίτητα και σημαντικά για τους μελλοντικούς εργοδότες. Συνάμα, τα κορυφαία ακαδημαϊκά προγράμματα και τα προγράμματα σπουδών που αναπτύσσονται στο πλαίσιο των Κέντρων Αριστείας Laureate διασφαλίζουν ότι τα ιδρύματα-μέλη έχουν πρόσβαση στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα όσον αφορά τη μεθοδολογία και το περιεχόμενο της διδασκαλίας, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και προγράμματα στην αγγλική γλώσσα, ενέργειες που οδηγούν προς μια παγκόσμια κοινότητα .

 

Κάθε μοναδικό ίδρυμα φέρνει καινοτομία, δύναμη

Ένα σημαντικό μέρος της προσέγγισης Laureate είναι ο σεβασμός προς την μοναδική ιστορία, τον πολιτισμό, καθώς και την κοινότητας του κάθε ιδρύματος-μέλους. Κάθε πανεπιστήμιο συνεισφέρει μια ισχυρή περιφερειακή ή εθνική παρουσία στο δίκτυο, ενώ διαθέτει το δικό του τοπικό εμπορικό σήμα ως μέλος του δικτύου Laureate International Universities. Τα ακαδημαϊκά προγράμματα που ακολουθεί το κάθε πανεπιστήμιο-μέλος είναι προσαρμοσμένο και ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και τους νόμους της χώρας που λειτουργεί. Τα καινοτόμα προγράμματα σπουδών και οι υπηρεσίες μοιράζονται, ενεργοποιώντας έτσι ένα δυναμικό μείγμα τοπικής ευθύνης και παγκόσμιας εμβέλειας.

 

Αυτό που διαφοροποιεί τη Laureate

Οι φοιτητές του διεθνή πανεπιστημιακού δικτύου Laureate International Universities προσφέρει μια μαθησιακή εμπειρία που αντανακλά τη μοναδική εκπαιδευτική μας φιλοσοφία. Είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία ακαδημαϊκών προγραμμάτων τα οποία είναι:

• Διεθνή – προσφέροντας μια παγκόσμια προοπτική

• Επικεντρωμένα στη Τεχνολογία – ως θέμα σπουδών από μόνο του, καθώς και ως ένα μέσο μάθησης και έρευνας

• Προσανατολισμένα στην αγορά εργασίας – επικεντρώνονται στη μετάδοση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για να διευρύνουν τις επαγγελματικές προοπτικές για επιτυχή σταδιοδρομία των φοιτητών

• Στοχευμένα – αντανακλώντας την επαγγελματική αποκατάσταση και καταξίωση των φοιτητών της Laureate.

 

Σε ολόκληρο το δίκτυο μας, φοιτητές παρακολουθούν προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών εστιασμένα σε τομείς όπως η μηχανική (engineering), η εκπαίδευση, οι επιχειρήσεις (business), η ιατρική, το Δίκαιο, η αρχιτεκτονική, οι επιστήμες υγείας, τα ξενοδοχειακά, οι επισιτιστικές σπουδές, καθώς και η πληροφορική/επιστήμες τεχνολογίας. Παρακολουθούν μαθήματα τόσο στις αίθουσες του πανεπιστημίου όσο και διαδικτυακά, αξιοποιώντας τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους που προσφέρει η τεχνολογία.

 

Η διεθνή παρουσία της Laureate

Το Laureate είναι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο, που καλύπτει και τις πέντε ηπείρους με πανεπιστήμια στα ακόλουθα σημεία:

Ευρώπη: Κύπρος,  Γερμανία, Ιταλία,  Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία, και Ηνωμένο Βασίλειο.

Βόρεια και Νότια Αμερική: Βραζιλία, Χιλή, Κόστα Ρίκα, Ισημερινός, Ονδούρα, Μεξικό, Παναμά, Περού, και Ηνωμένες Πολιτείες

Ασία-Ειρηνικός: Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Νέα Ζηλανδία και Ταϊλάνδη

Αφρική και τη Μέση Ανατολή: Ιορδανία, Μαρόκο, Σαουδική Αραβία και Νότια Αφρική