Επιλογή Σελίδας

Διάθεση εφαρμογής “Fuel Finder CY” για συσκευές iPhone and iPad

Posted: July 25, 2019

Το Ερευνητικό Κέντρο “Mobile Computing” του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει την διάθεση της εφαρμογής “Fuel Finder CY” για συσκευές iPhone και iPad.

 

Η εφαρμογή “Fuel Finder CY” είναι ένας οδηγός εύρεσης φθηνών καυσίμων για την Κύπρο και βοηθά το χρήστη, μεταξύ άλλων:

 

1.        Nα βρεί τα πιο φθηνά πρατήρια καυσίμων σε κυμαινόμενη ακτίνα γύρω από την παρούσα θέση του

2.        Nα γνωρίζει τις διακυμάνσεις των τιμών των πρατηρίων

3.        Nα βλέπει τις τιμές των πρατηρίων ανά επαρχία, ανά περιοχή ή ανά εταιρεία καυσίμων

 

Οι τιμές των καυσίμων για κάθε πρατήριο ανανεώνονται σε καθημερινή βάση. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης με μια απλή κίνηση μπορεί να κατεβάσει τις σχετικές πληροφορίες στη συσκευή του, από το διαδίκτυο, όπου αποθηκεύονται μόνιμα. Ως αποτέλεσμα δεν χρειάζεται συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο για να μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την εφαρμογή. 



 

Η εφαρμογή διατίθεται εντελώς δωρεάν στα Ελληνικά και τα Αγγλικά και αποτελεί παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς του Ερευνητικού Κέντρου αλλά και ένα επιτυχημένο παράδειγμα συνεργασίας των Ακαδημαϊκών και του Δημόσιου τομέα.

Πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού όπως και το Τμήμα Πληροφορικής το οποίο παρέχει, μεταξύ άλλων, τεχνικά την δυνατότητα ενημέρωσης για τις τιμές των πρατηρίων.



Το Ερευνητικό Κέντρο “Mobile Computing” έχει δεσμευτεί στη συνεχή μετεξέλιξη της εφαρμογής και την ενσωμάτωση τεχνολογιών που πηγάζουν από την ερευνητική εργασία που διεξάγεται στο Κέντρο όπως την δυνατότητα προτάσεων φθηνών πρατηρίων που βρίσκονται στις συνήθεις διαδρομές του χρήστη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

Web: http://meci.euc.ac.cy

Facebook: ​​https://www.facebook.com/fuelfindercy

E-mail: [email protected]    ​

​Apple App Store: http://apple.co/1GkJvqt